Συνυφασμένη με τους αγώνες του κυπριακού ελληνισμού, που τον τίμησε με την ανάδειξή του ως προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, είναι η ζωή του Γλαύκου Κληρίδη, δήλωσε ο ��ρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας στο συλλυπητήριο μήνυμα του.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο πρώην πρόεδρος έφυγε σε μια στιγμή κρίσιμη για το μέλλον του νησιού, που δοκιμάζεται σκληρά από την οικονομική κρίση και παραμένει διχοτομημένο.

«Η συγκυρία αυτή απαιτεί υψηλό αίσθημα ευθύνης από την ηγεσία και το σύνολο του πολιτικού κόσμου στην Κύπρο. Η παρουσία και ο λόγος του Γλαύκου Κληρίδη θα λείψουν» τονίζει ο κ. Παπούλιας.

«Έφυγε μια ιστορική προσωπικότητα της πολιτικής ζωής του Κύπρου. Εκφράζω τα θερμά συλλυπητήριά μου στους δικούς του ανθρώπους» καταλήγει το μήνυμα.

Σαμαράς: Η Κύπρος έχασε σήμερα έναν μεγάλο Έλληνα

«Η Κύπρος έχασε σήμερα έ��αν μεγάλο Έλληνα», δήλωσε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, σχετικά με τον θάνατο του πρώην προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Γλαύκου Κληρίδη.

Σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό, ο Γλαύκος Κληρίδης υπήρξε αγνός αγωνιστής και ευπατρίδης πολιτικός, «μεγάλος πρωταγωνιστής σε όλους τους αγώνες των αδελφών Κυπρίων».

«Υπηρέτησε τη μαρτυρική μεγαλόνησο, αλλά και τον Ελληνισμό στο σύνολό του. Εκφράζω βαθειά συγκίνηση για το θάνατό του και ειλικρινή συλλυπητήρια στους δικούς του» κατέληξε ο Πρωθυπουργός

Ευ. Μεϊμαράκης: Πρωταγωνίστησε στους αγώνες του κυπριακού λαού

«Αποχαιρετάμε σήμερα μια εξέχουσα προσωπικότητα του κυπριακού ελληνισμού, έναν φίλο και ευπατρίδη που συ��έδεσε τη ζωή του με τη νεότερη ιστορία της Κύπρου και πρωταγωνίστησε στους αγώνες του κυπριακού λαού για ανεξαρτησία, δημοκρατία, εθνική κυριαρχία και διεθνή αναγνώριση των δικαιωμάτων του» δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης.

«Εκ μέρους της Βουλής των Ελλήνων και εμού προσωπικά, θέλω να εκφράσω την οδύνη μας και τα συλλυπητήριά μας προς τους οικείους του και βεβαίως προς τον κυπριακό λαό που πενθεί σήμερα, όπως και ολόκληρος ο ελληνισμός απανταχού» κατέληξε ο κ. Μεϊμαράκης.

Ευ. Βενιζέλος: Δίκαιη λύση στο Κυπριακό, ο καλύτερος τρόπος να τιμηθεί η μνήμη του Γλαύκου Κληρίδη

«O Γλαύκος Κληρίδης αποτελεί μια εμβληματική μορφή για τη Μεγαλόνησο» δήλωσε και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος,.

Όπως αναφέρει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, η ζωή του είναι άμεσα συνυφασμένη με την πολιτική ιστορία της Κύπρου, αλλά «δυστυχώς δεν πρόλαβε να δει την Κύπρο ενωμένη, καθώς πέθανε την ημέρα συμπλήρωσης 30 ετών από την ανακήρυξη του ψευδοκράτους»

Ο κ. Βενιζέλος εκφράζει θερμά συλλυπητήρια προς την οικογένειά του Γλαύκου Κληρίδη, αλλά και προς όλο τον κυπριακό λαό, στον οποίο, όπως λέει, αφιέρωσε τη ζωή του.

Σύμφωνα με τον Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, «ο καλύτερος τρόπος για να τιμηθεί η μνήμη του Γλαύκου Κληρίδη είναι να επιτευχθεί επιτέλους μια δίκαιη και εφαρμόσιμη λύση στο Κυπριακ��».

Ρένα Δούρου: Κλείνει ένα μεγάλο κεφάλαιο της κυπριακής ιστορίας

«Με το θάνατο του Γλαύκου Κληρίδη κλείνει ένα μεγάλο κεφάλαιο της κυπριακής ιστορίας» δήλωσε η αρμόδια για την εξωτερική πολιτική τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ, Ρένα Δούρου.

«Ο πρώην πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας είχε ταυτιστεί και παράλληλα σφραγίσει την κυπριακή υπόθεση. Ανήκει σε εκείνη την ολιγάριθμη κατηγορία πολιτικών που ανεξαρτήτως αν συμφωνεί ή διαφωνεί κανείς μαζί τους, δεν μπορεί παρά να τους αναγνωρίσει την εντιμότητα της κρίσης και την ανιδιοτέλεια των προθέσεων» προσθέτει.