Δεν αυξήθηκε η βουλευτική αποζημίωση το 2013 διαβεβαιώνει η Γ.Γ. της Βουλής. «Η βουλευτική απ��ζημίωση ήταν και είναι 5.700 ευρώ» δήλωσε ο γενικός γραμματέας της Βουλής, Θανάσης Παπαϊωάννου, ο οποίος σχετικά με τα δημοσιεύματα ότι αυξήθηκε τελικά η αποζημίωση των βουλευτών σχολίασε:

«Δεν είναι η πρώτη φορά που αποδεικνύεται στην πράξη ότι ένας κωδικός πηγαίνει καλύτερα ή χειρότερα. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι αυξήθηκε η βουλευτική αποζημίωση, η οποία συναρτάται και με άλλους παράγοντες (συμμετοχή στις συνεδριάσεις κλπ)» δήλωσε ο κ. Παπαϊωάννου και πρόσθεσε: «Δίνω πολιτική διαβεβαίωση ότι, το 2013, η βουλευτική αποζημίωση δεν υπέστη μεταβολή, πέραν των μειώσεων των δαπανών κίνησης και εξοπλισμού γραφείου».

Ο κ. Παπαϊωάννου υποστήριξε ότι δεν πρέπει να γίνεται σύγκριση των ποσών με το 2012 καθώς, ως έτος εκλογών, δεν κατεβλήθησαν στους βουλευτές δύο μηνιαίες αποζημιώσεις, το διάστημα κατά το οποίο η Βουλή ήταν κλειστή.

Συμπλήρωσε επίσης ότι με τον προϋπολογισμό του 2014 επέρχονται περικοπές συνολικού ποσού 6,8 εκατ. ευρώ, σε σχέση με τον προϋπολογισμό του 2013.

Τη Δευτέρα, αμέσως μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού της Βουλής, θα αναρτηθεί στη διαδικτυακή πύλη της Βουλής η πλήρης ανάλυση της βουλευτικής αποζημίωσης, όπως είχε εισηγηθεί ο πρόεδρος της Βουλής Β. Μεϊμαράκης στην Επιτροπή του Προϋπολογισμού της Βουλής και αποδέχθηκαν τα κόμματα.

ΒΙΝΤΕΟ STAR