Το σχέδιο «πολιτική διαπραγμάτευση» βάζει μπροστά ο πρωθυπουργός ενόψει και της ανάληψης της προεδρίας της ΕΕ από την Ελλάδα την 1η Ιανουαρίου του 2014.

Όπως επιβεβαίωσε πριν από λίγη ώρα ο εκπρόσωπος της Άνγκελα Μέρκελ, Στέφαν Ζάιμπερτ, ο Αντώνης Σαμαράς θα έχει συνάντηση με την Γερμανίδα καγκελάριο στις 22 Νοεμβρίου στο Βερολίνο.

Οι δύο ηγέτες θα έχουν γεύμα εργασίας, κάτι που σημαίνει ότι η συνάντηση ίσως κρατήσει πάνω από μία ημέρα, ενώ στη συνέχεια θα παραχωρήσουν κοινή συνέντευξη Τύπου.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να φύγει για το Βερολίνο με μια… βαλίτσα επιχειρήματα και το βασικό σύνθημα «όχι άλλα μέτρα λιτότητας, μόνο διαρθρωτικά». Από τα βασικά επιχειρήματα που θα προτάξει στην καγκελάριο ο κ. Σαμαράς θα είναι το πρωτογενές πλεόνασμα του 2014, η ανάσχεση της ύφεσης, η βελτίωση των φορολογικών εσόδων και η εκπλήρωση των δεσμεύσεων από πλευράς Ελλάδα μα συνέχιση των μεταρρυθμίσεων.

Ο πρωθυπουργός θα συμμετάσχει και στην ετήσια «Συνάντηση Ηγετών» που διοργανώνει η γερμανική εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung, στην οποία θα είναι βασικός ομιλητής το Σάββατο 23 Νοεμβρίου.

Στο πλαίσιο, μάλιστα, της συνάντησης ο πρωθυπουργός θα έχει τη δυνατότητα να συνομιλήσει με τον πρόεδρο της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι αλλά και τον Ιταλό πρωθυπουργό Ενρίκο Λέτα.

ΒΙΝΤΕΟ STAR