​Ο υπουργός Υγείας φαίνεται πως άκουσε τις συμβουλές του γνωστού δημοσιογράφου, εκδότη της Real News και κεντρικού σχολιαστή του δελτίου του STAR Νίκου Χατζηνικολάου και «μάζεψε» τις αρχικές δηλώσεις του περί δόξας για το αυτονόητο της απόλυσης δημοσίων υπαλλήλων που επιθυμεί να πιστώνεται στον ίδιο κι όχι στον Πολ Τόμσεν!

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega, ο Αδωνις Γεωργιάδης δήλωσε το πρωί της Παρασκευής: «Οι απολύσεις δεν είναι καλό πράγμα».

Επιχειρώντας να απαντήσει σε όσους υπενθυμίζουν πως έχει βάλει στοίχημα τον υπουργικό του θώκο ότι δεν θα υπάρξουν απολύσεις γιατρών, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε «Είχα πει ότι δεν θα γίνουν απολύσεις στο ΕΣΥ, αλλά το τι θα γίνει στον ΕΟΠΥΥ θα το πει η αξιολόγηση».

Ο υπουργός Υγείας επισήμανε μάλιστα πως για κάθε γιατρό που θα αποχωρεί από τον ΕΟΠΥΥ θα προσλαμβάνεται ένας στο ΕΣΥ ..

«Προτιμώ να μπαίνουν νέοι γιατροί στο ΕΣΥ που τους έχουμε ανάγκη, παρά κάποιους που δεν έχουμε ανάγκη και μπορούν να συνεχίσουν τη δουλειά τους στα ιδιωτικά ιατρεία τους» πρόσθεσε ο υπουργός υγείας

Στην προσπάθεια του να κατευνάσει τις αντιδράσεις, ο υπουργός Υγείας διευκρίνισε πως «η μεταρρύθμιση στην πρωτοβάθμια φροντίδα γίνεται με γνώμονα το συμφέρον του λαού και όχι τους φόβους του ενός και του άλλου».

«Ο κ. Γεωργιάδης έδωσε εξηγήσεις για τη δήλωση του. Προφανώς, ακολούθησε τη συμβουλή μου και απέσυρε τη λέξη "δόξα" και έβαλε τη λέξη "ευθύνη" και ο θαυμασμός για την τρόικα αντικαταστάθηκε από την παραδοχή ότι όλοι βρίζουν τον Τόμσεν» τόνισε ο κ. Χατζηνικολάου,όπως αναλυτικά γράψαμε νωρίτερα στο star.gr, δηλώνοντας ότι είναι ευχάριστο που αναγνώρισε το λάθος του ο υπουργός Υγείας.