Χθες, φανερά εκνευρισμένος, ο Νίκος Χατζηνικολάου απαίτησε από τον Άδωνι Γεωργιάδη να πάρει πίσω τις προκλητικές δηλώσεις περί «δόξας» για τις απολύσεις στην Υγεία συμβουλεύοντάς τον να ζητήσει συγνώμη.

«Να ζητήσεις συγγνώμη, είπες μαλ*κια. Είπες πολύ μεγάλη μαλ*κία και να ζητήσεις συγγνώμη» είπε ο εκδότης της Real News στη ραδιοφωνική εκπομπή του χωρίς να μασάει τα λόγια του.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης άκουσε τη συμβουλή του κ. Χατζηνικολάου. Αφενός χθες στην τηλεοπτική εκπομπή του Γιώργου Τράγκα δήλωσε στενοχωρημένος που ο εκδότης της Real News του άσκησε τέτοια κριτική και «μάζεψε» τις δηλώσεις περί δόξας πίσω από τις απολύσεις. Αφετέρου σήμερα στο Mega διευκρίνισε ότι η λέξη «δόξα» είχε την έννοια της ευθύνης: «Η δόξα λέγεται, αν δείτε το βίντεο, με την έννοια της ευθύνης και όχι της φήμης. Όσοι ήταν μέσα στη συνέντευξη κατάλαβαν τι εννοούσα. Όταν λες “θα μου πάρει τη δόξα ο Τόμσεν”, έχει καμία δόξα ο Τόμσεν στην Ελλάδα; Τον ραίνουν με λουλούδια; Προφανώς δεν έχει δόξα με την έννοια της φήμης. Εγώ, για τις πολιτικές μου αποφάσεις, αναλαμβάνω την ευθύνη, αυτό το νόημα είχε η φράση».

«Ο κ. Γεωργιάδης έδωσε εξηγήσεις για τη δήλωση του. Προφανώς, ακολούθησε τη συμβουλή μου και απέσυρε τη λέξη "δόξα" και έβαλε τη λέξη "ευθύνη" και ο θαυμασμός για την τρόικα αντικαταστάθηκε από την παραδοχή ότι όλοι βρίζουν τον Τόμσεν» τόνισε ο κ. Χατζηνικολάου δηλώνοντας ότι είναι ευχάριστο που αναγνώρισε το λάθος του ο υπουργός Υγείας.

Ο ίδιος, μάλιστα, αστειευόμενος σχολίασε με αφορμή το γεγονός ότι χθες ο Άδωνις Γεωργιάδης ήταν ταυτόχρονα σε δύο τηλεοπτικές εκπομπές ότι θα ιδρύσει… τηλεοπτικό παρατηρητήριο «με αποκλειστικό στόχο να εντοπίζει τις εμφανίσεις και τις παρεμβάσεις του κ. Γεωργιάδη σε τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς».

Όπως τόνισε on air ελάχιστα λεπτά, ο κ. Γεωργιάδης του έστειλε σχετικό μήνυμα που έλεγε: «Τι φταίω που έπαιξαν μαγνητοσκοπημένη προ 10ημέρου εκπομπή χθες;», με τον εκδότη της Real News να απαντά γελώντας: «Γι αυτό κάνω παρατηρητήριο. Για να σωθείς»!