«Η κυβέρνηση ψυχορραγεί και πολύ σύντομα, κάτω από τη λαϊκή κατακραυγή, θα βρεθεί στο περιθώριο της ιστορίας» υποστήριξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ 3, στη Θεσσαλονίκη και εξέφρασε την αλληλεγγύη του στους εργαζόμενους που παραμένουν εκεί και εκπέμπουν ενημερωτικό πρόγραμμα.

Σε συνέντευξή του στο διαδικτυακό κανάλι, ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε από την κατάθεση της πρότασης δυσπιστίας γιατί για πρώτη φορά βουλευτής της κυβερνητικής πλειοψηφίας, η κ. Τζάκρη, ψήφισε υπέρ της πρότασης.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ακόμα ότι εκλογές θα γίνουν ούτως ή άλλως τον Μάιο του 2014 για το ευρωκοινοβούλιο και ότι τρεις μέρες μετά την καταψήφιση της πρότασης δυσπιστίας κυβερνητικοί παράγοντες ψάχνουν διάδοχο του κ. Σαμαρά. «Η κυβέρνηση είναι αποδυναμωμένη, το πουλόβερ ξηλώνεται πόντο- πόντο» και σύντομα η κυβέρνηση δεν θα μπορεί να προχωρήσει και η μόνη λύση θα είναι η προσφυγή σε εκλογές» ισχυρίσθηκε ο κ. Τσίπρας.

Για μία ακόμη φορά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξαπέλυσε επίθεση στον κ. Βενιζέλο για το ζήτημα των υποβρυχίων.

Τέλος ζήτησε από τους "λιμοκοντόρους των Βρυξελλών" - όπως αποκάλεσε τα κορυφαία στελέχη της- να αποφασίσουν με τη στάση τους αν θέλουν να διατηρηθεί η Ε.Ε. ή όχι.