Σε συμφωνία για ένα πρόγραμμα εθελοντικής κινητικότητας των εργαζομένων στην Αυτοδιοίκηση, ακόμη και μέσα στον ίδιο δήμο, κατέληξαν σήμερα σε σύσκεψη στο υπουργείο Εσωτερικών, οι συναρμόδιοι υπουργοί, με τους εκπροσώπους των δημάρχων. Στο τραπέζι όμως έπεσαν και προτάσεις για απολύσεις, καθώς πιέζει πια ο χρόνος για να δοθεί στους τροϊκανούς λίστα με 4000 εργαζόμενους που θα μείνουν στο τέλος του χρόνου εκτός Δημοσίου

Στο τραπέζι της συνάντησης των συναρμόδιων υπουργών με εκπροσώπους των δημάρχων, στο επίκεντρο βρέθηκε η πρόταση για εθελοντική κινητικότητα των εργαζομένων, για την οποία είχαν ανάψει το πράσινο φως ο Αντώνης Σαμαράς και ο Ευάγγελος Βενιζέλος.


«Συζητήσαμε την εθελοντική κινητικότητα που θα δώσει λύση στη χαοτική κατάσταση που επικρατεί στο Δημόσιο» δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών κ. Γ. Μιχελάκης μετά τη συνάντηση. Όπως επίσης ανέφερε από την πλευρά του ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Κ. Μητσοτάκης, η εθελοντική κινητικότητα θα αποτελέσει πιλότο για τις μετακινήσεις του προσωπικού σε όλο το Δημόσιο.

Σύμφωνα επίσης με πληροφορίες, αποφασίστηκε να κλείσουν οι δημοτικές επιχειρήσεις που λειτουργούν ως ανώνυμες εταιρίες, εφόσον στο τέλος του χρόνου εμφανίσουν παθητικό, για τρίτη συνεχή χρονιά».

«Χρειάζεται συναίνεση για να προχωρήσουν αυτές οι αλλαγές» δήλωσε από την πλευρά του ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Γ. Καμίνης.

Γλυτώνουν όμως την απόλυση, αλλά και την κινητικότητα, όσοι εργάζονται σε…

-Δημοτικούς βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς

-ΚΑΠΗ

-Στο πρόγραμμα Βοήθεια στο σπίτι

-Στη φιλοξενία αστέγων

-Στα συσσίτια

-Στα κοινωνικά παντοπωλεία

Ο Γιάννης Μιχελάκης πάντως έριξε το μπαλάκι στους δημάρχους για το αν θα κλείσουν ή όχι, δημοτικά ραδιόφωνα και η ΤV 100 της Θεσσαλονίκης. «Εγώ από μόνος μου δεν κλείνω κανένα, εκτός κι αν μου κατατεθεί σχετικό αίτημα από κάποιο δήμο» διευκρίνισε.

Αν και δεν έχει κλείσει η λίστα με τις 4.000 απολύσεις, όσοι μετακινηθούν εθελοντικά από δήμο σε δήμο, διασφαλίζουν τη θέση τους, όπως διαβεβαίωσαν τους δημάρχους οι κύριοι Μιχελάκης και Μητσοτάκης.

«Συμφωνήσαμε να προχωρήσει άμεσα η εθελοντική κινητικότητα» ανέφερε επίσης ο πρόεδρος της ΚΕΔ κ. Ασκούνης.

Η πρόταση για την εθελοντική κινητικότητα προβλέπει ότι ο υπάλληλος θα μπαίνει σε καθεστώς διαθεσιμότητας που δεν θα ξεπερνά το δίμηνο