Δριμεία κριτική άσκησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας της χώρας μας Δημήτρης Αβραμόπουλος στον πρωθυπουργό της Τουρκίας Ρ.Τ. Ερντογάν, σχετικά με τη δήλωσή του ότι «δεν υπάρχει χώρα που να ονομάζεται Κύπρος»!

«Η προχθεσινή δήλωση του Τούρκου πρωθυπουργού δεν θίγει τόσο την Κύπρο και την Ελλάδα, όσο τη διεθνή έννομη τάξη, διότι είναι σε αντίθεση με τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε μία κρίσιμη στιγμή των ελληνοτουρκικών σχέσεων», τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας μιλώντας στην Έδρα Ελληνικών και Ευρωπαϊκών Σπουδών «Κωνσταντίνος Καραμανλής» της Σχολής Διεθνών Σχέσεων Φλέτσερ, του Πανεπιστημίου Ταφτς της Βοστόνης.

Ο κ. Αβραμόπουλος ανέφερε επίσης ότι η επίλυση του προβλήματος της Κύπρου, όχι μόνο θα αποτελέσει καταλύτη για την πλήρη αποκατάσταση των ελληνοτουρκικών σχέσεων, αλλά κυρίως θα δώσει τέλος σε μία εκκρεμότητα που προσβάλλει τη διεθνή νομιμότητα, υπογραμμίζοντας ότι «και αυτό πλέον το έχουν αντιληφθεί οι πάντες- το Κυπριακό είναι το κλειδί για την ομαλοποίηση των ελληνοτουρκικών σχέσεων και βέβαια, για την ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας».