«Δεν θα ανεχθώ να χαθεί το εξάμηνο», είπε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αντώνης Σαμαράς σε συνεργάτες του, την ώρα που το ενδεχόμενο της επίταξης των διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ έχει πέσει στο «τραπέζι», ώστε να τερματιστεί η ομηρία των φοιτητών και των οικογενειών τους.

Οι κινητοποιήσεις των διοικητικών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Πολυτεχνείο συνεχίζονται για δέκατη εβδομάδα, θέτοντας σε κίνδυνο το εξάμηνο αφού δεν θα υπάρχουν περιθώρια αναπλήρωσης των μαθημάτων. Παράλληλα, οι εγγραφές πρωτοετών δεν έχουν γίνει, μεταπτυχιακά χάθηκαν και οι ερευνητές των ιδρυμάτων -που εργάζονται έως και 15 ώρες την ημέρα, έναντι 780 ευρώ τον μήνα- ζουν χωρίς μισθό!

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Η Καθημερινή», ο πρωθυπουργός προκρίνει ακόμη και τη λύση της επίταξης των διοικητικών υπαλλήλων, αφού, εάν δεν ξεκινήσουν τα μαθήματα από την επόμενη εβδομάδα, οι επιπτώσεις θα είναι τραγικές.

Μάλιστα, το ενδεχόμενο επίταξης προκρίνεται καθώς οι ηγεσίες των δύο πανεπιστημιακών ιδρυμάτων δεν αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους ώστε να τερματιστεί η απεργία, ενώ πάνω από 25.000 ηλεκτρονικές υπογραφές φοιτητών έχουν συγκεντρωθεί στο anoixtessxoles.gr.