Να αναρτηθεί μαρμάρινη πλάκα στην οδό Σταδίου, στο κτίριο όπου λειτουργούσε το υποκατάστημα της και όπου βρήκαν τραγικό θάνατο εργαζόμενοι της τράπεζας ύστερα από ��μπρηστική επίθεση κουκουλοφόρων, ζήτησε με επιστολή του προς τον Δήμαρχο Αθηναίων κ. Γιώργο Καμίνη ο υπουργός Εσωτερικών κ. Γιάννης Μιχελάκης.
Ο κ. Μιχελάκης αναφέρει στην επιστολή του:

"Κύριε Δήμαρχε, Σας γράφω μετά από συνάντηση που είχα στο γραφείο μου με τους γονείς της Αγγελικής Παπαθανασοπούλου, της υπαλλήλου του υποκαταστήματος της στην οδό Σταδίου, η οποία, ενώ βρισκόταν σε προχωρημένη εγκυμοσύνη, βρήκε φρικτό θάνατο στις 5 Μαΐου 2010, εξαιτίας της φωτιάς που προκλήθηκε στο κτίριο της τράπεζας από ρίψη μολότοφ. Οι τραγικοί γονείς, τους οποίους συνόδευε ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ κ. Νίκος Τσούκαλης, μου εξέφρασαν δικαιολογημένα παράπονα, καθώς τριάμισι χρόνια μετά τον άδικο χαμό της κόρης τους και των συναδέλφων της Παρασκευής Ζούλια και Επαμεινώνδα Τσακάλη, καμία ενέργεια δεν έχει γίνει από τις αρμόδιες Αρχές για να τιμηθεί η μνήμη τους. Ο κ. Ζαχαρίας Παπαθανασόπουλος, πατέρας της αδικοχαμένης Αγγελικής, ζήτησε ως ελάχιστο δείγμα τιμής την ανάρτηση, στην πρόσοψη του κτιρίου, μαρμάρινης πλάκας, αφιερωμένης στη μνήμη τους.

Αυτό άλλωστε, μέσα από την τραγική ανάμνηση των γεγονότων της 5ης Μαΐου 2010, θα υποδηλώνει την αξία του σεβασμού στην ανθρώπινη ζωή, θα συνιστά απερίφραστη καταδίκη κάθε μορφής βίας, θα υπενθυμίζει σε όλους ότι οι ιδέες επιβάλλονται με το διάλογο και όχι με εγκληματικές ενέργειες αλλά και θα λειτουργεί αποτρεπτικά μπροστά στον κίνδυνο επανάληψης ανάλογων φαινομένων. Κατά γενική ομολογία η έξαρση της βίας, όταν συμβαίνει στους κόλπους μιας κοινωνίας, η οποία δοκιμάζεται σκληρά από την οικονομική κρίση, μπορεί να αποβεί εξαιρετικά επικίνδυνη για την κοινωνική συνοχή. Με το πρίσμα αυτό και σε συνδυασμό με το ισχυρό σοκ που προκάλεσαν στην κοινή γνώμη οι δολοφονίες τριών νέων ανθρώπων, του Παύλου Φύσσα, του Μανώλη Καπελώνη και του Γιώργου Φουντούλη, η ικανοποίηση του αιτήματος της οικογένειας Παπαθανασοπούλου καθίσταται επίκαιρη και επιβεβλημένη.

Με τις σκέψεις αυτές, ενώνω τη φωνή μου με αυτήν των γονέων της αδικοχαμένης Αγγελικής και σ��ς παρακαλώ να δείτε θετικά το συγκεκριμένο αίτημα και να προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες για την τοποθέτηση μαρμάρινης πλάκας στο κτίριο της οδού Σταδίου, αφιερωμένης στη μνήμη των νεκρών εργαζομένων της, η οποία να αναγράφει ένα ηχηρό μήνυμα καταδίκης της βίας και να θυμίζει σε όλους μας την υποχρέωση απόλυτου σεβασμού στο υπέρτατο αγαθό της ανθρώπινης ζωής".

BINTEO STAR