Την στήριξη του κοινοβουλευτικού σώματος ζήτησε το πρωί της Τετάρτης η αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Φώφη Γεννηματά, κατά τη συζήτηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, με την οποία παρέχεται ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα στην Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα ΑΕ.

«Σας καλώ να στηρίξετε αυτή την κυβέρνηση και να στηρίξετε την προσπάθεια που κάνει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, για να μην κλείσουν τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ) Για να μην μπει λουκέτο σε αυτή την τόσο σημαντική βιομηχανία για τη χώρα» είπε η κ. Γεννηματά, τονίζοντας πως η ίδια ποτέ δεν έχει μιλήσει για κλείσιμο και για λουκέτο, έστω και εν λειτουργία, των ΕΑΣ.

«Σε καμία περίπτωση και ποτέ δεν έχω μιλήσει για κλείσιμο και για λουκέτο, έστω και εν λειτουργία, των ΕΑΣ. Παλεύω -και παλεύουμε ως κυβέρνηση- να αναδιαρθρωθούν, να είναι βιώσιμα, να μην χρειάζεται να συνεισφέρει άλλο ο φορολογούμενος από το υστέρημά του» πρόσθεσε η αναπληρωτής υπουργός, απαντώντας στις κατηγορίες του προέδρου των ΑΝΕΛ Π.Καμμένου πως "η βούληση της κυβέρνησης ουσιαστικά είναι να απεμπολήσει την ύπαρξη της αμυντικής βιομηχανίας. Εκτελώντας πιθανώς εντολές της τρόικα".

«Θέλουμε κ. υπουργέ να απαντήσετε με σαφήνεια. Τι θα κάνετε με την Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία; Εμείς δεν πρόκειται να αφήσουμε να προχωρήσει αυτή η πολιτική του κλεισίματος και θα προχωρήσουμε ακόμα και στη διερεύνηση ποινικών ευθυνών», είπε με νόημα ο κ. Καμμένος.

Η κ.Γεννηματά ξεκαθάρισε ακόμη ότι η διοίκηση των ΕΑΣ έχει εντολή για κινητικότητα και εξωστρέφεια, ως προς την υποβολή προσφορών και την ανάληψη συμβάσεων.

«Κανένας δεν τους έχει απαγορέψει να υπογράψουν συμβάσεις. Αντίθετα, αυτό το διάστημα, μέσα σε τόσο δύσκολες συνθήκες για την εταιρεία, έχουν υπογραφεί σημαντικότατες συμβάσεις με εταιρείες, τις οποίες δυστυχώς δεν μου επιτρέπεται να αναφέρω το όνομά τους, γιατί μπορεί ακόμη και αυτό να ακυρώσει τις συμβάσεις» είπε η αναπληρωτής υπουργός, διευκρινίζοντας πως η καθυστέρησης της υπογραφής της σύμβασης με την εταιρεία ATK δεν οφείλεται στο υπουργείο της αλλά στα προβλήματα που αντιμετώπιζε η αμερικανική κυβέρνηση.

BINTEO STAR