«Είμαστε πλέον στη φάση της επανεκκίνησης της πραγματικής οικονομίας. Τώρα βγαίνουμε πραγματικά από την κρίση, τώρα α��χίζουμε να βγαίνουμε» δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΤΕπ) Βέρνερ Χόγιερ.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών υποστήριξε ότι η ενίσχυση των εξωστρεφών μικρομεσαίων επιχειρήσεων αποτελεί προτεραιότητα και κορυφαία ανάγκη για την κυβέρνηση και πρόσθεσε: «Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων συνεργάζεται με το ελλ��νικό τραπεζικό σύστημα, που το θεωρεί φερέγγυο, ισχυρό και έτοιμο να βοηθήσει την πραγματική οικονομία. Οι πιστώσεις αυτές θα διοχετευθούν στις επιχειρήσεις και θα μειώσουν το κόστος της χρηματοδότησης. Θα λειτουργήσουν ευεργετικά για τα επιτόκια γιατί το κόστος του χρήματος είναι το μεγάλο πρόβλημα που έχουμε μαζί με το κόστος της ενέργεια».

Ο ίδιος, τόνισε με έμφαση πως «θα γυρίσει ο τροχός» για την ελληνική οικονομία και «αυτό θα μας οδηγήσει όσο γίνεται συντομότερα στην έξοδο από το Μνημόνιο».

Σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο, κατά τη συνάντηση με τον Χόγιερ συζητήθηκε επίσης το «πώς μπορεί να βοηθήσει η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων τις πολιτικές πρωτοβουλίες της ελληνικής προ��δρίας το εξάμηνο που έρχεται».