«Πολιτική αβεβαιότητα» εκτίμησε ότι θα επικρατήσει εάν σχηματιστεί κυβέρνηση υπό τον ΣΥΡΙΖΑ ο Θεόδωρος Πάγκαλος μιλώντας στο STAR.

«Το λέω αν και δεν μου αρέσει: Είναι πιθανό να είναι πρώτο κόμμα στις επόμενες εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ» τόνισε ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης. Παράλληλα, ο κ. Πάγκαλος εκτίμησε ότι ο μόνος με τον οποίο μπορεί να συγκυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο Πάνος Καμμένος και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και πρόσθεσε ότι με μια κυβ��ρνηση ΣΥΡΙΖΑ «θα επικρατήσει πολιτική αβεβαιότητα».

Ο κ. Πάγκαλος εξαπέλυσε επίθεση στην αξιωματική αντιπολίτευση λέγοντας πώς «όλοι στον ΣΥΡΙΖΑ είναι ρουσφετοευεργετηθέντες», ενώ συμπλήρωσε πως το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για την οικονομία είναι αόριστο: «Την κυβέρνηση δεν την ρίχνεις για να κάνεις παιχνίδι. Πρόγραμμα ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει και όποιος το βρει να μου το στείλει να το μελετήσω και εγώ. Ούτε μια δεκάρα δεν προκύπτει από το πρόγραμμά τους».

Ο ίδιος παραδέχθηκε ότι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ χρησιμοποίησαν το κρατικό χρήμα για να εξασφαλίσουν την παραμονή στην εξουσία, ενώ δεν δίστασε να ασκήσει κριτική και στο κόμμα του, φέρνοντας το παράδειγμα της Cosco και τις αντιδράσεις που προέβαλε το ΠΑΣΟΚ ενώ ήταν στην αξιωματική αντιπολίτευση: «Χρειάστηκε πολύ μεγάλη προσπάθεια για να πειστούν από οι συνδικαλιστές του ΠΑΣΟΚ ότι δεν πρέπει να μιμούνται σαν πίθηκοι έναν κομμουνιστή σε όσα λέει και να λένε συνέχεια “όχι”».

Ερωτηθείς για τις δηλώσεις του για τη Ραχήλ Μακρή όσον αφορά την περίφημη φωτογραφία που είναι ανεβασμένη στα κάγκελα της εισόδου της ΕΡΤ, ο κ. Πάγκαλος σημείωσε πως περιέγραψε αυτό που είδαν όλοι και πως παραποιήθηκαν όσα δήλωσε, ενώ απαντώντας στο γιατί αποχώρησε τώρα από την πολιτική απάντησε πως «μετά από 32 χρόνια στην πολιτική σκηνή, ήρθε η ώρα της συνταξιοδότησης».

Τέλος, ο κ. Πάγκαλος σχολίασε με χιούμορ και τα περί… ΣΑΝΕΛ (συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξάρτητων Ελλήνων) λέγοντας πως του θυμίζει Μέριλιν Μονρόε, ωστόσο πρόσθεσε ότι «ο Τσίπρας και ο Καμμένος είναι γοητευτικά πρόσωπα αλλά όχι Μέριλιν».