Μπορεί η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός να διαμηνύουν πως οι εκλογές θα γίνουν το 2016 στο τέλος της τετραετίας, ωστόσο η Ζωή Κωνσταντοπούλου θέτει τον Μάρτιο του 2015 (σ.σ.: τότε λήγει η θητεία του Κάρολου Παπούλια) ως ανώτατο όριο ζωής της κυβέρνησης.

«Εκλογές θα γίνουν το 2016, μόνο αν ο κ. Σαμαράς πείσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να αυτοκαταργηθεί με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου. Ως γνωστόν, απώτατο όριο αυτής της κυβέρνησης είναι ο Μάρτιος του 2015, οπότε λήγει η προεδρική θητεία» υποστηρίζει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην «Εφημερίδα των Συντακτών».

«Κρίνοντας από τη μέχρι σήμερα αβίαστη υπογραφή τόσων αντισυνταγματικών πράξεων νομοθετικού περιεχομένου, δεν είναι να απορεί κανείς που ο Πρωθυπουργός περιφρονεί τόσο προκλητικά τη συνταγματική προϋπόθεση εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας από 180 βουλευτές, πλειοψηφία που είναι άπιαστο όνειρο για την κοινοπραξία ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, όσα δεκανίκια κι αν επιστρατεύσουν» εξηγεί η κα Κωνσταντοπούλου.

Όπως εκτιμά, πάντως, η ίδια η κυβέρνηση θα πέσει πολύ νωρίτερα από το 2015: «Η εκτίμησή μου είναι ότι η κυβέρνηση θα πέσει πολύ σύντομα. Και ο θόρυβος που θα κάνει θα είναι υπόκωφος, αντίστοιχος της κούφιας αλλά καταστροφικής θητείας της».