Την εκτίμηση ότι από την πρόταση μομφής έχασε και ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και η κυβέρνηση εκφράζει η Die Welt σε δημοσίευμά της με τίτλο «Συμμαχία του ελληνικού Linke με τους φασίστες και τους κομμουνιστές».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ που μονίμως ηθικολογεί, συμμάχησε στην ψηφοφορία με τους νεοφασίστες και του κομμουνιστές. Το πόσο μεγάλη είναι η αποδοχή τέτοιων συσχετισμών στους έλληνες ψηφοφόρους θα είμαστε σε θέση να το διαπιστώσουμε πιθανότατα το 2016, διότι μέχρι τότε δεν προβλέπονται πρόωρες εκλογές. Τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης δεν έδειξαν να εντυπωσιάζονται από την πρόταση μομφή��. Χαρακτηριστικός ο τίτλος της εφημερίδας Τα Νέα “Τσίπρας: Έπαιξε και έχασε”» αναφέρει η γερμανική εφημερίδα.

Σύμφωνα με τη Die Welt, η «νίκη» της κυβέρνησης σημαίνει μερικούς ακόμη μήνες για να διαπραγματευτεί με τους δανειστές για μια νέα ελάφρυνση του χρέους καθώς για πρωτογενές πλεόνασμα «ούτε λόγος αν η Ελλάδα συνεχίσει να εξυπηρετεί το χρέος».

Βλέποντας τις προοπτικές της κυβέρνησης των 154 «ναι» κάθε άλλο παρά ρόδινες, η γερμανική εφημερίδα εκτιμά ότι πιθανόν να γίνουν κινήσεις προσέγγισης των Ανεξάρτητων Ελλήνων ή επιστροφή της ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση.

«Διαφορετικά, αν δεν αποδώσουν αυτές οι προσπάθειες, ίσως αργά ή γρήγορα γίνουν τελικά πρόωρες εκλογές» καταλήγει το δημοσίευμα…