«Να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους» καλεί ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ) σε ανακοίνωσή του με την οποία στέλνει μήνυμα στον Άδωνι Γεωργιάδη πως δεν θα γίνει δεκτή ούτε μία απόλυση.

«Μετά τη δέσμευσή του ότι οι γιατροί των Μονάδων ΕΟΠΥΥ δε θα απολυθούν, ακολούθησε νέα δήλωση του κ. Γεωργιάδη, λίγες ώρες μετά, περί "αξιολόγησης" των γιατρών και παραμονής στο σύστημα “όσων χρειαζόμαστε. Αυτούς που δε χρειαζόμαστε, δε μπορούμε να τους πληρώνουμε”» αναφέρει ο ΙΣΑ.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Μετά την πρωινή συνάντηση του Προέδρου του ΙΣΑ, Γιώργου Πατούλη, με τονΥπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, και τη δέσμευση του ίδιου του Υπ��υργού στον ΙΣΑ ότι οι γιατροί των Μονάδων ΕΟΠΥΥ δε θα απολυθούν, ακολούθησε νέα δήλωση του κ. Γεωργιάδη, λίγες ώρες μετά, περί «αξιολόγησης» των γιατρών και παραμονής στο σύστημα «όσων χρειαζόμαστε. Αυτούς που δε χρειαζόμαστε, δε μπορούμε να τους πληρώνουμε» όπως είπε.

Ο ΙΣΑ δηλώνει ευθαρσώς ότι ο Ιατρικός Κόσμος, αλλά και οι Ασθενείς Πολίτες, δε θα ανεχθούν καμία απόλυση, ούτε στην Πρωτοβάθμια, ούτε στη Δευτεροβάθμια Περίθαλψη, διότι υπάρχουν σοβαρότατες ελλείψεις, όχι μόνο στις άγονες γραμμές της χώρας μας, αλλά και στον αστικό πληθυσμό, τόσο σε πρωτοβάθμιο όσο και σε δευτεροβάθμιο επίπεδο.

Βεβαίως πρέπει να πληρωθούν οι συντάξεις, αλλά πρωτίστως πρέπει να παραμείνει ζωντανός ο πληθυσμός μας και υγιής ο πολίτης, ώστε να εργαστούν όλοι για να ξεπληρώσουν τα χρωστούμενα και να μπορέσουν να φτάσουν στη σύνταξη».