Διπλή συνάντηση θα έχει σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας με τους επικεφαλής της τρόικας, τους οποίους θα συναντήσει στις 12 το μεσημέρι αλλά και στις 5 το απόγευμα.

Η συνάντηση θεωρείται κρίσιμη καθώς αναμένεται να καταδείξει ποια μέτρα θα ζητήσει η τρόικα με φόντο το δημοσιονομικό κενό, όπου παραμένει αστερίσκος με το οικονομικό επιτελείο να βάζει «ταβάνι» στα 500 εκ. ευρώ αλλά τους εκπροσώπους των δανειστών να μιλούν για κενό 2,5 δισ. ευρώ.

Με τις διαπραγματεύσεις να αναμένεται να συνεχιστούν έως (τουλάχιστον) τον Δεκέμβριο, ο Γιάννης Στουρνάρας θα ετοιμάσει βαλίτσες για το Eurogroup χωρίς να υπάρχει συμφωνία για το δημοσιονομικό κενό του 2014.

Έτσι, η κυβέρνηση συνεχίζει τον σχεδιασμό της για τον προϋπολογισμό, τον φόρο ακινήτων αλλά και την αναδιάρθρωση των αμυντικών βιομηχανιών της χώρας μονομερώς, δηλαδή χωρίς τ��ν έγκριση των δανειστών.

Το οικονομικό επιτελείο, πάντως, πετά το «μπαλάκι» στην τρόικα τονίζοντας ότι «τα δημοσιονομικά μεγέθη είναι καλύτερα από κάθε άλλη φορά» και πως η ελληνική πλευρά είναι καθόλα έτοιμη για τη διαπραγμάτευση.