Την άμεση εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας από τον λαό και το ασυμβίβαστο υπουργού - βουλευτή προτείνει ως θέσεις το κόμμα «Νέα Μέρα» του Χρήστου Ζώη, το οποίο πραγματοποίησε χθες στο ΣΕΦ την προγραμματική του συνδιάσκεψη.

Η «Νέα Μέρα» προτείνει επίσης την κατάργηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών, τον έλεγχο από τη Δικαιοσύνη του «πόθεν έσχες» όλων των κυβερνητικών στελεχών και των αιρετών κάθε βαθμίδας, την παραδειγματική τιμωρία των καταχραστών του δημοσίου χρήματος και τη διεξαγωγή δημοψηφισμάτων για όλα τα σοβαρά ζητήματα.

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι η «Νέα Μέρα» προτάσσει την εθνική ανεξαρτησία και αξιοπρέπεια και προτείνει την αντικατάσταση του Μνημονίου με ένα Εθνικ�� Σχέδιο Ανασυγκρότησης.

Τάσσεται ακόμα υπέρ της διαγραφής του δημόσιου χρέους σε υψηλό ποσοστό με ταυτόχρονη ρήτρα ανάπτυξης, υπέρ των αποκρατικοποιήσεων ως μοχλού της ανάπτυξης, αλλά υπέρ της παραμονής της διαχείρισης των υδάτινων πόρων και της ενέργειας υπό δημόσιο έλεγχο. Το κόμμα προτείνει και «ολοκληρωμένη μεταναστευτική πολιτική», όπως και μία «ριζοσπαστική διοικητική μεταρρύθμιση» για τον εξορθολογισμό του Δημοσίου.