Να κλείσει στόματα επεδίωξε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης, μετά τις αρχικές ενστάσεις που είχε όσον αφορά τα λεγόμενα του Αλέξη Τσίπρα από το Τέξας σχετικά με την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη.

«Είχαμε δημοκρατία στο 4% και έχουμε και τώρα, που είμαστε αξιωματική αντιπολίτευση, αλλά δεν είμαστε κυβέρνηση» είπε ο λ.Λαφαζάνης μιλώντας στον Βήμα Fm και πρόσθεσε: «Από εκεί και πέρα, ο κ. Τσίπρας είπε αυτά που υποστηρίζει η πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ. Υπάρχει και μία μειοψηφία που δεν τα υποστηρίζει. Δεν υπάρχει διολίσθηση. Κινήθηκε στο πλαίσιο των αποφάσεων (του συνεδρίου) μας.Η ουσία των θέσεων έχει εκφραστεί πάρα πολλές φορές από τον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν έχει θέσει ποτέ επιλογή εθελοντικής εξόδου από την ευρωζώνη».

«Η επίσημη θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι η πρότασή του δεν έχει προοπτική την έξοδο από την ευρωζώνη και δεν επιλέγει με την πρότασή του να φύγουμε από την Ευρωζώνη. Αυτό είναι σαφές και δεν νομίζω ότι υπάρχει κάτι διαφορετικό που ελέχθη στις ΗΠΑ» είπε με νόημα ο κ.Λαφαζάνης

Ερωτώμενος για το ενδεχόμενο, να συμπράξει ο ΣΥΡΙΖΑ με την κυβέρνηση για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας το 2015, ο κ.Λαφαζάνης απάντησε:

«Νομίζω ότι το θέμα αυτό δεν είναι στον ορίζοντα της σκέψης μας και της πολιτικής μας στόχευσης. Να ε��ναι η κυβέρνηση δηλαδή μέχρι το 2015. Αλίμονο… Εμείς θέλουμε να επισπεύσουμε τις πολιτικές εξελίξεις και να δημιουργήσουμε μία πορεία ανατροπής όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Εμείς, δεν θα κάνουμε τίποτα που θα παρατείνει το βίο αυτής της κυβέρνησης. Σε καμία περίπτωση. Και πιστεύουμε ότι δεν θα υπάρχει η κυβέρνηση έως εκείνη την περίοδο. Θα είναι ραγδαίες οι πολιτικές εξελίξεις και ελπίζω γρήγορες» …