Την εκτίμηση ότι η κυβέρνηση βγήκε κερδισμένη από τη διαδικασία και πως θα πάει ισχυρότερη από ποτέ στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα εξέφρασε ο Μάκης Βορίδης.

«Η κυβέρνηση βγαίνει κερδισμένη εκ των πραγμάτων, καθώς απορρίφθηκε η πρόταση δυσπιστίας, αλλά πηγαίνει στη διαπραγμάτευση ισχυρότερη από ποτέ και από πλευράς επιτεύξεως των στόχων του προγράμματος» τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Η κυβέρνηση μέσα από αυτή τη διαδικασία βγήκε κερδισμένη ακριβώς γιατί μετράει 153 ψήφους υπέρ της, έναντι όμως 120 και κάτι ψήφους εναντίον της, στην πραγματικότητα θεωρώ ότι βγαίνει ενισχυμένη από αυτή την κοινοβουλευτική διαδικασία. Αντιθέτως η αντιπολίτευση βγαίνει αποδυναμωμένη, εκτός κι αν θεωρεί κάποιος ότι ενδυνάμωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι η υποστήριξή της από τους Ανεξάρτητους Ελληνες και τη Χρυσή Αυγή» πρόσθεσε ο ίδιος.

Τέλος, ο κ. Βορίδης υποστήριξε ότι η πρόταση μομφής ήταν μια κίνηση τακτικής του Αλέξη Τσίπρα: «Στόχος του ήταν να ικανοποιήσει με μια οξεία αντιπολιτευτική κίνηση το πιο σκληρό κομμάτι της εσωκομματικής αντιπολίτευσης που έχει ο Αλέξης Τσίπρας στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. Μάλλον εσωκομματική ήταν η στόχευση και, όπως ευφυώς αναφέρθηκε στη διάρκεια της συζήτησης, δεν ήταν μια πρόταση δυσπιστίας προς την κυβέρνηση όσο μια ψήφος εμπιστοσύνης προς τον Αλέξη Τσίπρα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ».