​Για «παταγώδη αποτυχία της κυβέρνησης» έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της βουλής, εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση σε Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης.

«Κάνουμε μομφή γιατί αποτύχατε σε όλα όσα υποσχεθήκατε προεκλογικά και μετεκλογικά. Ούτε στο κραχ του 1929 δεν πέρασε η ανεργία το 25%, ούτε στον τρίτο κόσμο δεν υπήρξε τόση συμπυκνωμένη καταστροφή. Η μομφή είναι εκεί έξω που χιλιάδες άνθρωποι αντιμετωπίζονται ως σκουπίδια και τρώνε από σκουπίδια» τόνισε ο κ.Τσίπρας.

«Αποτύχατε σε όλα… Δεν διαπραγματευτήκατε, δεν διεκδικήσατε καλύτερη έκβαση του μνημονίου και παίρνετε συνεχώς όλο και πιο σκληρά μέτρα… Αποτύχατε να βρείτε εναλλακτικό σχέδιο εξόδου από την κρίση … κα κυρίως αποτύχατε να αντιμετωπίσετε την ανθρωπιστική κρίση» τόνισε ο κ.Τσίπρας, εκτιμώντας πως «τα ψέματα τελειώνουν»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε για ακόμη μια φορά επίθεση στα ΜΜΕ, κατηγορώντας την κυβέρνηση πως δεν έχει σχέδιο εξόδου από την κρίση.

«Δεν είναι μόνο ότι δεν σας θέλουν … Είναι ότι δεν μπορείτε… Δεν μπορείτε να κυβερνήσετε κύριε Σαμαρά» ��όνισε ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, χαρακτηρίζοντας την κυβέρνηση «επικίνδυνη» για την χώρα

«Κυβερνάτε με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου και επιστρατεύσεις» πρόσθεσε ο κ.Τσίπρας, εξαπολύοντας πυρά και για την στάση της κυβέρνησης στο θέμα της ΕΡΤ

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε την κυβέρνηση να δει αυτά που λένε οι δανειστές πως τα νούμερα δεν βγαίνουν, πως έχουν εφαρμοστεί λάθος πολιτικές στην ελληνική κρίση, υποστηρίζοντας πως δεν υπάρχει success story

«Ή θα συνεργαστείτε με το ευρωκοινοβούλιο στην έρευνα που κάνει για την λειτουργία και τα λάθη της τρόικας στην ελλάδα ή θα τους καταγγείλετε, άλλος δρόμος δεν υπάρχει» είπε ο κΤσίπρας, χαρακτηρίζοντας ψεύτικές τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης πως δεν ��α πάρει άλλα μέτρα αντιθέτως «θα κλείσει νοσοκομεία, σχολεία , και θα βάλει πάλι χέρι σε μισθούς συντάξεις και θα φορολογήσει μέχρι και στάνες»

«Ήρθε η ώρα να τελειώνουν τα ψέματα, μην κάνετε τον ανήξερο κύριε Σαμαρά… κουβαλήσατε μέχρι και τον κ.Βενιζέλο στις πλάτες σας, αντιλαμβάνομαι είναι βαρύ το φορτίο» είπε ο κΤσίπρας.

«Κοιμάστε ήσυχος τα βράδια κε πρωθυπουργέ;" διερωτήθηκε ο κ.Τσίπρας, καλώντας τον πρωθυπουργό να τον κοιτάξει κατάματα. «Κοιτάξτε με κύριε πρωθυπουργέ» είπε ο κ.Τσίπρας, με τον Α.Σαμαρά να του απαντά «Δεν σας κοιτάω για να μην γελάω»

«Γελάτε αλλά η κατάσταση δεν είναι για γέλια, αλλά για κλάματα» του ανταπάντησε ο κ.Τσίπρας

«Κύριε πρωθυπουργέ, λέγατε ότι το Μνημόνιο είναι λάθος και για να γίνετε πρωθυπουργός κάνατε την πιο θεαματική κυβίστηση» συνέχισε ο κ.Τσίπρας, τονίζοντας πως «μόνο ο λαός με την ψήφο του μπορεί να ακυρώσει το μνημόνιο».

«Η λύση είναι οι εκλογές που θα δώσουν ισχυρή εντολή αυτοδυναμίας σε μια κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας» ξεκαθάρισε ο κ.Τσίπρας, ενώ αναφερόμενος στην υπόθεση των υποβρυχίων είπε με νόημα στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ε.Βενιζέλο.

«Μην είστε τόσο ανυπόμονος κύριε Βενιζέλο… ένα ένα θα πηδάτε τα εμπόδια σε αυτήν την κοινοβουλευτική περίοδο…. Αν τα πηδήξετε τελικά»

«Ιδού οι εκλογές, ιδού και η Δημοκρατία» κατέληξε ο κΤσίπρας