​Πεπεισμένος ότι «ο ιστορικός του μέλλοντος θα χαρακτηρίσει τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ως τα δύο κόμματα που στήριξαν την Ελλάδα και την πήγαν ένα βήμα μπροστά», εμφανίστηκε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιάννης Βρούτσης κατά την διάρκεια της ομιλίας του στην βουλή κατά την διάρκεια της συζήτησης για την πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο υπουργός αφού εξέφρασε την συμπαράσταση του στους αδύναμους και τους ανέργους, τόνισε, «το να μοιράσεις κίβδηλες υποσχέσεις είναι το εύκολο. Το δύσκολο είναι αυτό που κάνει η κυβέρνηση».

«Εμείς δεν είμαστε παρατηρητές αλλά παρεμβαίνουμε και αλλάζουμε το κράτος», πρόσθεσε ο κ. Βρούτσης.

Ο υπουργός επισήμανε τη μεταρρύθμιση στα πολυτεκνικά επιδόματα, ενώ αναφέρθηκε στον κοινωνικό τουρισμό, τις δράσεις για τα ΚΕΠΑ με στόχο στα μέσα του 2014 το όριο αναμονής να μη ξεπερνά τους 3 μήνες.

Μιλώντας για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, είπε ότι γίνεται πραγματικότητα και στη χώρα μας το 2014 θα εφαρμοστεί σε δύο περιοχές της χώρας με στόχο να εφαρμοστεί καθολικά το 2015.

Ο υπουργός Εργασίας εξέφρασε την εκτίμηση ότι μετά το νοικοκύρεμα στο κοινωνικό ασφαλιστικό, οι εξοικονομήσεις πλησιάζουν το 1 δισ. ευρώ ετησίως.

Όσον αφορά την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας των ταμείων, είπε ότι θα προχωρήσει με τη βέλτιστη πρακτική και με διαφάνεια.

Ειδική αναφορά ��κανε στο πρόγραμμα ΗΛΙΟΣ για τις μαϊμού συντάξεις, την ΕΡΓΑΝΗ «για να γνωρίζουμε καθημερινά προσλήψεις και απολύσεις», το πρόγραμμα ΑΤΛΑΣ. Ειδικά για το ΑΤΛΑΣ είπε ότι το υπουργείο Υγείας θα παραδώσει τους Έλληνες ασφαλισμένους, άμεσα και έμμεσα μέλη, στο υπουργείο Εργασίας. Ανέφερε εξάλλου ότι «στα μέσα του 2014 οι μισοί Έλληνες θα δουν το ασφαλιστικό τους βιογραφικό και το 2015 θα μπορούν να το δούνε όλοι» και ότι επιχειρείται να περάσουν στο σύστημα 144 δισ. ασφαλιστικές ώρες.