Λίγο πριν τις επτά το απόγευμα ανέβηκε στο βήμα της βουλής ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και ΥΠΕΞ Ε.Βενιζέλος , ο οποίος έριξε πυρά κατά του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την πρόταση μομφής.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σε πολιτικό αδιέξοδο .Θεσμικά ακραία, πολιτικά αμήχανη και εθνικά ανεύθυνη η πρόταση μομφής του ΣΥΡΖΑ» τόνισε ο κ.Βενιζέλος και μίλησε για την «μάχη» των διαπραγματεύσεων

"Παλεύουμε με μια δεξία συντηριτική κυβέρνηση .Μήπως έχετε υπόψη σας κανένα καλύτερο γήπεδο;" διερωτήθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

«O ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαιώνει την ταύτισή του με τους ΑΝΕΛ. Μιλά για όσμωση με τη Χρυσή Αυγή. Ανεύθυνη κ, επικίνδυνη και δραματική η στάση όσων καταψηφίσουν την κυβέρνηση» πρόσθεσε ο κΒενιζέλος,προειδοποιώντας τον Αλέξη Τσίπρα προσωπικά πως «η πράξη του συκοφάντη είναι άτιμη»

Μάλιστα, ο κ.Βενιζέλος κατηγόρησε για ακόμη μια φορά πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ καθοδηγείται από ξένα συμφέροντα

«Ελάτε να δούμε πόσα απίδια έχει ο σάκος» είπε χαρακτηριστικά ο κ.Βενιζέλος, απευθυνόμενος στον κ.Τσίπρα, τονίζοντας πως «ίσως είναι η ώρα να καταθέσει το ΠΑΣΟΚ πρόταση για εξεταστική για συνομωσία δική σας με συγκεκριμένα ΜΜΕ».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αποκάλυψε μάλιστα πως ποτέ δεν υπήρχε σχέδιο Β, υπεραμυνόμενος της πολιτικής που ο ίδι��ς ακολούθησε όσον αφορά την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση.

«Ούτε υπήρχε, ούτε υπάρχει σχέδιο Β. Το μνημόνιο στοιχειώνει την χώρα έχω κάνει την σκληρότερη διαπραγμάτευση, έχω αποτρέψει την έξοδο της χώρας από το ευρώ» τόνισε ο κ.Βενιζέλος, μιλώντας για «πολλούς τζάμπα μάγκες σε αυτή την διαπραγμάτευση»

Ο κ.Βενιζέλος ξεκαθάρισε πως «ευρώ χωρίς μνημόνιο δεν υπάρχει, μνημόνιο χωρίς ευρώ υπάρχει όπως επίσης υπάρχει και μια ακόμη χειρότερη πρόταση όπως είπε να είσαι μέσα στην Ευρώπη με κλειστές τις στρόφιγγες», τονίζοντας πως «το φθηνό παιχνίδι της δημαγωγίας έχει όρια»

«Κινδυνεύουμε να χάσουμε τη λογική . Φτάνει ο βιασμός της αλήθειας. Το μεγάλο στοίχημα για τη χώρα είναι η έξοδος από το μνημόνιο, η επιστροφή στην κανονικότητα» πρόσθεσε ο κ.Βενιζέλος, ο οποίος αναφέρθηκε και σε όλα όσα διαδραματίστηκαν το βράδυ του Σαββάτου έξω από την ΕΡΤ με την κ.Κωνσταντοπούλου να φωνάζει βοήθεια και την κ.Μακρή να είναι ανεβασμένη πάνω στα κάγκελα

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε πως «οργανώθηκε με προϋποθέσεις τηλεοπτικής παραγωγής ένα σόου για τα δελτία ειδήσεων, ένα τηλεοπτικό happening Δεν είναι αυτή η δική μας αντίληψη για το ρόλο του βουλευτή». «Αν κάποιοι φαντασιώνονται ότι η πύλη του Πολυτεχνείου είναι το ίδιο με τα κάγκελα της ΕΡΤ πλανώνται πλάνη», πρόσθεσε.

Δείτε ΒΙΝΤΕΟ