Υπέρ της πρότασης δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης τάσσονται τα προφυλακισμένα στελέχη της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, Χρήστος Παππάς και Γιάννης Λαγός, σύμφωνα με δήλωση του γενικού γραμματέα του κόμματος, μέσα από τις Φυλακές Κορυδαλλού.

«Ευρισκόμενος στις φυλακές Κορυδαλλού κατόπιν μιας πρωτοφανούς πολιτικής διώξεως, η οποία υπήρξε καρπός μιας ωμής και ομολογημένης πολιτικής παρεμβάσεως, καταγγέλλω τόσο για λογαριασμό μου όσο και για λογαριασμό των συγκρατουμένων μου βουλευτών Ιωάννου Λαγού και Χρήστου Παππά ότι τάσσομαι υπέρ της προτάσεως δυσπιστίας κατά της κυβερνήσεως Σαμαρά – Βενιζέλου» αναφέρει χαρακτηριστικά ο γενικός γραμματέας της Χ.Α Νίκος Μιχαλολιάκος, χαρακτηρίζοντας την κυβέρνηση «εθνικά επικίνδυνη και υποτελή σε ξένα συμφέροντα και κέντρα εξουσίας».

Ο κ.Μιχαλολιάκος, εξαπολύει σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και την πολιτική της, η οποία όπως υποστηρίζει «έχει ήδη οδηγήσει τον λαό μας σε εξαθλίωση και την πατρίδα μας στην εκχώρηση της εθνικής της κυριαρχίας».

«Καταγγέλλουμε αυτούς που φρόντισαν να μας αφαιρέσουν κατ' ουσίαν τα πολιτικά μας δικαιώματα με μία πρωτοφανή για το κράτος δικαίου, που υποτίθεται ότι έχουμε, μεθόδευση», καταλήγει ο κ.Μιχαλολιάκος.