​«Η πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ θα γίνει πρόταση εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση» είπε στη Βουλή ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.

Ακόμα, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «αναλώνεται σε στείρα αντιπολίτευση, σε προσκλητήρια λαϊκής εξέγερσης, σε μικροπολιτικά τερτίπια και ενίοτε σε συκοφαντίες, μιλώντας εξ ονόματος δήθεν των πολιτών, οι οποίοι όμως δεν τον ακολουθούν, και έχει μετατρέψει σε πεδίο βολής τον τομέα της παιδείας. Δεν τα κατάφερε παρ’ όλες τις φιλότιμες προσπάθειες των στελεχών του και πρωτίστως των συνδικαλιστών του, των μικρών μειοψηφιών που πιστεύουν ότι στην Ελλάδα χωρούν ακόμα ξεπερασμένες λογικές, ανορθόδοξες πρακτικές και τυφλές κοινωνικές συγκρούσεις».

«Απέναντι σε αυτή την πρακτική και τη στείρα αντιπολίτευση εμείς προτάξαμε συγκροτημένο σχέδιο αναβάθμισης του εκπαιδευτικού μας συστήματος, το οποίο παρουσιάσαμε στις ��ρογραμματικές Δηλώσεις και υλοποιήσαμε βήμα- βήμα. Τις πολιτικές μας αποφάσεις τις υπαγορεύει το καθήκον για παροχή δημόσιας δωρεάν εθνικής παιδείας και ίσων ευκαιριών στη νέα γενιά των Ελλήνων».

«Από τον Ιούλιο του 2012, όπως είχαμε δεσμευτεί στις Προγραμματικές Δηλώσεις της Κυβέρνησης κάναμε «δέκα θεσμικά βήματα μπροστά» που διατρέχουν το εκπαιδευτικό σύστημα στο σύνολό του. Απέναντι σε αυτή την εθνική προσπάθεια η αξιωματική αντιπολίτευση επέλεξε το δρόμο της τυφλής σύγκρουσης».

Ο υπουργός Παιδείας κατέληξε: «Είναι αλήθεια ότι έχουμε χάσει έδαφος, στο διεθνή ανταγωνισμό και πρέπει να τρέξουμε ταχύτερα! Αυτή η Κυβέρνηση, η Κυβέρνηση Σαμαρά δεν κοίταξε πίσω της τους τελευταίους 15 μήνες. Εργάστηκε για να φέρει αλλαγές και μεταρρυθμίσεις κ��ι να διορθώσει στρεβλώσεις και παθογένειες, πολιτικές και νοοτροπίες που έφεραν την Ελλάδα στην άκρη του γκρεμού. Τα’ χουμε αφήσει πίσω μας αυτά. Και κοιτάμε μπροστά! Και προχωράμε μπροστά!»