​Με αποχώρηση από τη Βουλή απείλησαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αν δεν σταματήσουν οι αστυνομικές προκλήσεις έξω από την ΕΡΤ.

Ακόμα ζητούν να προσέλθει ο Νίκος Δένδιας και να απαντήσει στη Βουλή για τα όσα συνέβησαν νωρίτερα στο Ραδιομέγαρο.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης πρόσθεσε πως θα αποχωρήσει η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ από τη Βουλή αν δεν σταματήσει η ένταση στην Αγία Παρασκευή.

Για το ίδιο θέμα παρενέβη και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Νότης Μαριάς, ο οποίος επικαλούμενος την βουλευτή Ραχήλ Μακρή είπε ότι προπηλακίστηκαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ίδιος ζήτησε από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης να σεβαστεί την ταυτότητα που επιδεικνύουν οι βουλευτές και την οποία το ίδιο το υπουργείο έχει δώσει σε όλους, «αλλιώς να την παραδώσουμε στο προεδρείο».

Επίσημη ενημέρωση για το θέμα ζήτησε από το υπουργείο και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Πάρις Κουκουλόπουλος, ενώ και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης καταδίκασε τη στάση των δυνάμεων ασφαλείας.

Πλήρη ενημέρωση ζήτησε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ Νίκος Τσούκαλης.

Ο υπουργός Επικρατείας Δημή��ρης Σταμάτης, ο οποίος έλαβε το λόγο αμέσως μετά, είπε ότι δεν υπήρξε προπηλακισμός, αλλά επιχειρήθηκε βίαιη είσοδος των βουλευτών μέσα στο κτίριο, πράγμα το οποίο δεν επετράπη.