Ένταση επικράτησε έξω από το κτίριο της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή, καθώς απολυμένοι εργαζόμενοι προσπάθησαν να σπάσουν το μπλόκο των ΜΑΤ και να μπουν στο Ραδιομέγαρο.

Στο σημείο βρέθηκε για συμπαράσταση η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Τα πνεύματα οξύνθηκαν όταν εκείνη ζήτησε από τους αστυνομικούς να εισέλθει στο κτίριο και εκείνοι δεν της το επέτρεψαν.

«Βοήθεια, φέρτε τον Εισαγγελέα. Υφίσταμαι βία από αστυνομικούς!» φώναζε η κυρία Κωνσταντοπούλου, την ώρα που οι αστυνομικοί προσπαθούσαν να την απωθήσουν από την πόρτα του Ραδιομεγάρου.

Το κλίμα ήταν ιδιαίτερα τεταμένο. Στο σημείο βρέθηκαν κι άλλοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και των ΑΝΕΛ, ενώ λίγο αργότερα η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Ραχήλ Μακρή ανέβηκε στα κάγκελα της πόρτας, φωνάζοντας συνθήματα.

raxilcentral.jpg
Εκεί βρέθηκαν και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Στρατούλης και Παναγιώτης Κουρουμπλής στους οποίους απαγορεύτηκε η είσοδος.

Στην ένταση οι δυνάμεις των ΜΑΤ απάντησαν με περιορισμένη χρήση χημικών ενώ από το βήμα της Βουλής ο Παναγιώτης Λαφαζάνης κατήγγειλε τον ξυλοδαρμό, όπως είπε, βουλευτών του ελληνικού κοινοβουλίου.
Επιμένουν να μπουν στο κτίριο προκειμένου να διαπιστώσουν αν ισχύουν οι καταγγελίες των απολυμένων ότι το μεσημέρι μπήκαν τεχνικοί της ΔΤ και έκαναν κάποιες φθορές στα μηχανήματα.

Να σημειωθεί ότι για αρκετή ώρα είχαν κλείσει και τα δυο ρεύματα στην Μεσογείων.