​Την ατμόσφαιρα πυροδότησε ο Στάθης Παναγούλης του ΣΥΡΙΖΑ όταν στο βήμα ανέβηκε.

Η φράση του κ. Παναγούλη την οποία είπε απευθυνόμενος στο προεδρείο «σας καλώ να απευθύνετε στην κυβέρνηση μια ανθρωπιστική έκκληση. Να φτιάξετε τις φυλακές, γιατί μπορεί να σας χρειαστούν», προκάλεσε την αντίδραση της υφυπουργού Υγείας Ζέτα Μακρή.

«Την ευπρέπεια της συζήτησης έως τώρα τη διατάραξαν δηλώσεις για φυλακές από τον ίδιο συνάδελφο, που προέτρεπε σε λιντσάρισμα. Από συνάδελφο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που ανέχεται και δεν καταδικάζει -υποκινεί θα έλεγαν άλλοι, που είναι πιο αυστηροί από εμένα- έκνομες πράξεις, που φιλοξενεί στους χώρους της εξέχοντα στελέχη που διώκονται για κακουργηματικές πράξεις με ιδιαίτερη ηθική απαξία. Ντροπή για το κοινοβούλιο κρίμα για την αξιωματική αντιπολίτευση» είπε η κ. Μακρή.

Σχολιάζοντας την πρόταση δυσπιστίας η υφυπουργός Υγείας ανέφερε ότι κατατέθηκε για τις εντυπώσεις.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έριξε πυροτέχνημα. Γιατί πολιτεύεται στη βάση μικροκομματικών σχεδιασμών και σκοπιμοτήτων, κινείται με τακτικισμούς, με επικοινωνιακά τρικ και με συνταγές επικοινωνιακού μάρκετινγκ. Παλεύει για έναν πόντο παραπάνω στις δημοσκοπήσεις και για να το πετύχει διολισθαίνει όλο και περισσότερο στο λαϊκισμό, όλο και περισσότερο στον πολιτικαντισμό» δήλωσε η κ. Μακρή και πρόσθεσε: «Είναι δυστύχημα για την πατρίδα μας ότι το μεγαλύτερο κόμμα της αριστεράς δεν διεκδικεί το ηθικό, αλλά το επικοινωνιακό πυροτέχνημα. Ότι δεν δεσμεύεται από το εθνικό συμφέρον ούτε από την ιστορικότητα της συγκυρίας. Δεσμεύεται μόνον από τους εσωκομματικούς συσχετισμούς, από τηλεοπτικούς και δημοσκοπικούς κανόνες.