​Κατά την ομιλία του, ο κ. Καψής κατηγόρησε συγκεκριμένα τον ΣΥΡΙΖΑ ότι είναι «παγιδευμένος στη ρητορεία του», ενώ αναφερόμενος στην δήλωση του Αλ. Τσίπρα από το Τέξας ότι η Ελλάδα δεν πρέπει να βγει από το ευρώ έκανε λόγο για «παραδοξότητες».

Ο κ. Τσίπρας εμφανίζεται «μαλακός στο εξωτερικός και σκληρός στο εσωτερικό», τόνισε ο κ. Καψής για να προσθέσει ότι η ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στα αγγλικά είναι πολύ διαφορετική από τη μετά��ρασή της στα ελληνικά, «λες και έχει κάνει παρέμβαση ο κ. Λαφαζάνης», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Ο υφυπουργός Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης κατηγόρησε ακόμη τον ΣΥΡΙΖΑ ότι έχει βάλει στο στόχαστρο τη ΔΤ και ότι «μποϊκοτάρει» την προσπάθεια που γίνεται και επεσήμανε ότι «αν δεν μπαίναμε στο κτίριο της Αγ. Παρασκευής δεν θα καλυπτόταν η ελληνική προεδρία» κάτι που αποτελεί διεθνή υποχρέωση της χώρας.

Ανέφερε ακόμη ότι το στοίχημα για την ΝΕΡΙΤ είναι ότι πρέπει «το ίδιο προϊόν και καλύτερο να βγαίνει με το χαμηλότερο κόστος» για να προσθέσει ότι υπάρχει και ένα «πολιτικό στοίχημα» που είναι «να κόψουμε τους δεσμούς με την κυβέρνηση και τα κόμματα».

Κλείνοντας την ομιλία του και απευθυνόμενος προς την αξιωματική αντιπολίτευση ο κ. Καψής παρέπεμψε στην κινεζική παροιμία «να προσέχεις τι εύχεσαι».

«Αν πάρετε εσείς τη διακυβέρνηση κινδυνεύετε να σκάσει η χώρα στα χέρια σας. Δεν το εύχομαι για την πατρίδα μας, δεν το εύχομαι και για εσάς», ανέφερε.

Οι δηλώσεις του κ. Καψή προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Π. Λαφαζάνη, ο οποίος σε παρέμβασή του κατηγόρησε τον κ. Καψή ότι από «υπουργός του ‘μαύρου’ έγινε υπουργός των ΜΑΤ».

«Δεν έχετε συναίσθηση των εγκλημάτων που έχετε διαπράξει. Να χαίρεστε την ιδιότητά σας, σας βάλανε να διενεργήσετε μία από τις βρώμικες επιχειρήσεις που έχουν διεξαχθεί στην μεταπολιτευτική Ελλάδα», ανέφερε και συνέχισε:

«Με τα ΜΑΤ θα κάνετε ενημέρωση και τηλεόραση; Σας αρέσει αυτή η σκηνή; Αυτές είναι σκηνές δημοκρατίας; (…) Αυτό το οποίο διακόψατε με τα ΜΑΤ και έχετε πλήρη ευθύνη είναι να διακοπεί μία τεράστια πρωτότυπη, δημιουργική προσπάθεια. Επί πέντε μήνες μία χούφτα απλήρωτων εργαζόμενων με το κέφι και το μεράκι τους έβγαζαν ένα πλήρες ραδιοφωνικό και τηλεοπτικό πρόγραμμα».

«Είσαστε παράνομη κυβέρνηση και κάνετε αντισυνταγματικές πράξεις. Πού είναι η ΠΝΠ με την οποία κλείσατε την ΕΡΤ, γιατί δεν τη φέρατε στη Βουλή;», κατέληξε.

Ο Π. Καψής απάντησε ότι «δεν του αρέσουν καθόλου τα ΜΑΤ», αλλά όπως είπε, «αυτά επιβλήθηκαν από μία χούφτα εργαζομένων».