​Στην τοποθέτησή του επί της πρότασης δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Σταϊκούρας ανέφερε μιλώντας στη Βουλή πως το υπουργείο Οικονομικών προχωρά σε σχεδιασμό χρηματοοικονομικών τακτικών, τέτοιων που: «Η Ελλάδα θα επιστρέψει στις αγορές εντός του 2014» τόνισε.

Είπε ακόμη ότι με την κίνηση του αυτή ο ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύεται ότι «πολιτική πενία τέχνας κατεργάζεται».

«Θα αξιώσουμε την έμπρακτη συμβολή των εταίρων για ελάφρυνση του χρέους. Επιθυμούμε να γίνει το συντομότερο δυνατό και με ξεκάθαρους όρους» επισήμανε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών σημειώνοντας παράλληλα ότι «σχεδιάζουμε χρηματοδοτικές τεχνικές για να γίνει εφικτή η επιστροφή στις αγορές εντός το 2014».

Εξήγησε ότι «για το 2014 θα επιτευχθεί με διαρθρωτι��ές αλλαγές», ενώ είπε ότι «στοχεύουμε στην σταθεροποίηση της οικονομίας το 2013 ανάταξη το 2014 και επίτευξη βιώσιμης ανάπτυξης τα επόμενα χρόνια με ενίσχυση επενδύσεων και εξαγωγών… Σε κάθε περίπτωση δημοσιονομική εξυγίανση και πειθαρχία δεν αποτελεί ικανή συνθήκη από μόνη της για έξοδο από την κρίση, θέλει και αναπτυξιακές πρωτοβουλίες».

Παράλληλα κατήγγειλε την αξιωματική αντιπολίτευση σημειώνοντας ότι την ώρα που η χώρα βρίσκεται σε κομβικό σημείο «παρατηρείται διαγωνισμός μιζέριας από το ΣΥΡΙΖΑ με αοριστολογίες αφορισμούς και γενικολογίες. Απουσιάζουν δυστυχώς ουσιαστικές απαντήσεις και λύσεις και προτάσεις».