​Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ, ως «δώρο» προς την κυβέρνηση.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ μας έκανε ένα πολύ μεγάλο δώρο. Η κυβέρνηση θα πάρει τις ψήφους που χρειάζεται και θα "τσιμεντωθεί" η κυβερνητική πλειοψηφία. Κάνεις πρόταση μομφής γιατί θέλεις να ρίξεις την κυβέρνηση. Αν θέλεις όμως να ρίξεις την κυβέρνηση πρέπει να είσαι έτοιμος να κυβερνήσεις. Με τι θέσεις; Γι’ αυτό δεν έχουμε ακούσει κουβέντα», είπε ο υπουργός μιλώντας στη πρωινή εκπομπή του MEGA.
Ακόμα, διερωτήθηκε πού θέλει να οδηγήσει τη χώρα ο κ. Τσίπρας με αυτή του την ενέργεια, αν δεν πρόκειται, όπως είπε, για «επικοινωνιακό πυροτέχνημα»!

Αναφερόμενος στις απολύσεις από το Δημόσιο, τόνισε χαρακτηριστικά: «Η τρόικα έχει ζητήσει 15.000 απολύσεις έως το 2014, ενώ μέχρι το τέλος του 2013 πρέπει να βρεθούν 4000. Για 1000 από αυτούς πρέπει να γίνουν παρεμβάσεις σε ΝΠΔΔ».

Σύμφωνα με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, θα πρέπει να γίνουν παρεμβάσεις στα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου για άλλες 1.000 απολύσεις, ενώ έκανε λόγο για συρρίκνωση του προσωπικού στις αμυντικές βιομηχανίες.

Στη συνέχεια τόνισε ότι «υπάλληλοι της δημοτικής αστυνομίας που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα θα στελεχώσουν το υπουργείο Οικονομικών, την ΕΛΑΣ, καθώς και τις φυλακές», ενώ υποστήριξε ότι οι μετακινήσεις δεν θα γίνουν «αριστερά - δεξιά, αλλά θα ληφθούν υπόψη κριτήρια όπως η εντοπιότητα.

Τέλος είπε: «Θα έχουμε μία καλή κατανομή των ανθρώπων που θα μπουν στην κινητικότητα».