Λάθος χαρακτήρισε την πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ ο Δημήτρης Αβραμόπουλος μιλώντας στη Βουλή.

«Έγινε σε μια στιγμή που η πατρίδα μας και το σύνολο του ελληνικού λαού αγωνίζεται για να αφήσουμε μια και καλή πίσω μας την κρίση και την εποχή των μνημονίων, τη στιγμή που διαπραγματευόμαστε συνεχώς και επίμονα για την εξασφάλιση καλύτερων όρων και τη στιγμή που στο εξωτερικό η συντριπτική πλειοψηφία προβλέπει επιστορφή της Ελλάδας στην ανάπτυξη το 2014» σημείωσε ο κ. Αβραμόπουλος.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας εκτίμησε ότι η πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ έχει στόχο να διασπάσει την ΚΟ της ΝΔ αλλά σχολίασε ότι κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί: «Σας διαβεβαιώνω ότι η Κοινοβουλευτική μας Ομάδα δεν διασπάται, είναι συμπαγής. Παραμένει προσηλωμένη με το βλέμμα στο μέλλον. Προσηλωμένη στο πεπρωμένο του τόπου μας. Προσηλωμένη στον αγώνα για την αποκατάσταση των κοινωνικών αδικιών και των θυσιών που έχει κάνει όλα αυτά τα χρόνια ο ελληνικός λαός».

Ο κ. Αβραμόπουλος απευθυνόμενος στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τους παρότρυνε «να μην επενδύσετε στο διχασμό των Ελλήνων», ενώ πρόσθεσε πως «από ασήμαντο αγώνα, δεν προκύπτει μεγάλη δόξα».

Τέλος, ο κ. Αβραμόπουλος αναφερόμενος στην ΕΡΤ και την επέμβαση της Αστυνομίας, υποστήριξε ότι η κυβέρνηση έδωσε τον απαιτούμενο χρόνο για να επανακαθορίσουν τη στάση τους οι συνδικαλιστές της δημόσιας τηλεόρασης αλλά αυτοί «επέμειναν σε ένα μοντέλο λειτουργίας που αποτελεί παρελθόν».