«Είναι προφανές ότι αυτό που οδήγησε τον Α. Τσίπρα στην ��πόφαση να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας είναι αφενός μεν οι εσωκομματικές του προτεραιότητες, θέλει να συσπειρώσει το κόμμα του μετά από την μία περίοδο γκρίνιας για τις φιλοευρωπαϊκές δηλώσεις που έκανε από το βήμα αμερικανικών πανεπιστημίων και από την άλλη, γιατί θεωρεί ο Α. Τσίπρας κυρίως ότι με αυτόν τον τρόπο στριμώχνει, όχι την κυβέρνηση, αλλά τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης και ιδίως τα άλλα κόμματα της Αριστεράς» υπογράμμισε ο Νίκος Χατζηνικολάου στο σχόλιο του στο κεντρικό δελτίο του STAR.

«Άκουσα σήμερα από σημαντικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να λένε ότι ήδη έχουν πετύχει τον πρώτο στόχο τους. Θεωρούν δηλαδή ότι έχουν στριμώξει την ΔΗΜΑΡ του Φώτη Κουβέλη, ο οποίος ανακοίνωσε σήμερα ότι δεν θα ψηφίσει ούτε υπέρ της πρότασης δυσπιστίας, α��λά ούτε και υπέρ της κυβέρνησης. Θα επιλέξει να δηλώσει την παρουσία του απλώς στην Βουλή κατά την διάρκεια της ψηφοφορίας. Θεωρούν στο ΣΥΡΙΖΑ ότι η στάση αυτή της ΔΗΜΑΡ θα τους φέρει οφέλη. Θα δείξει δηλαδή ότι μπορεί μεν να μην έχει πια υπουργούς η ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση, αλλά ότι εξακολουθεί με την στάση της να την στηρίζει, ίσως όχι τόσο ένθερμα όσο πριν, αλλά ότι της δίνει τράτο ακόμα για να συνεχίσει την πορεία της», εξήγησε και πρόσθεσε: «Θεωρούν επίσης ότι στριμώχνεται ως ένα βαθμό το Κουμμουνιστικό Κόμμα, γιατί εμφανίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ να έχει την πρωτοβουλία στον χώρο της Αντιπολίτευσης, να σύρει πίσω του τις άλλες αντιμνημονιακές δυνάμεις, οι οποίες εμφανίζονται εν τέλει να στηρίζουν και να ψηφίζουν έστω και με αστερίσκους και έστω και με υποσημειώσεις μια πολιτική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ».

«Το τι θα βγει επικοινωνιακά από το τριήμερο αυτό θα το δούμε το βράδυ της Κυριακής», είπε ακόμα ο κ. Χατζηνικολάου, ο οποίος έκανε και μια πρόβλεψη: «Θα δούμε πολύ σκληρό ροκ στην Βουλή -όπως είχε πει παλαιότερα και ο Κ. Λαλιώτης- το οποίο το έχει προαναγγείλει ήδη και ο Α. Τσίπρας , αλλά και ο Β. Βενιζέλος μιλώντας για συμφέροντα που κρύβονται πίσω από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και προτίθεται να αποκαλύψει τις επόμενες ημέρες».