Σκληρή κριτική στην τρόικα ασκεί η μεγαλύτερη εφημερίδα της Αυστρίας «Kleine Zeitung» σε δημοσίευμά της με τίτλο «Η τρόικα κάνει λάθος προγνωστικά».

Η αυστριακή εφημερίδα υποστηρίζει ότι οι «διασώστες του ευρώ» (όπως τους αποκαλεί) πέφτουν μονίμως έξω στις εκτιμήσεις του και τις προβλέψεις τους για την Ελλάδα, υπογραμ��ίζοντας πως την ίδια στιγμή δεν υπάρχει κανένας απολύτως ελεγκτικός μηχανισμός στον οποίο θα λογοδοτήσουν.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η τρόικα υπαγορεύει τους όρους λιτότητας στις χώρες που αντιμετωπίζουν κρίση και ελέγχει την εφαρμογή τους ούσα πανίσχυρη, αλλά τώρα «θα μπει στο μικροσκόπιο του ευρωκοινοβουλίου καθώς στην περίπτωση της Ελλάδας έπεσε τελείως έξω στις εκτιμήσεις της»!

Μάλιστα, η «Kleine Zeitung» παραπέμπει σε σχετικές δηλώσεις του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, ότι η τρόικα έκανε περισσότερη ζημιά παρά ωφέλησε, ρίχνοντας τις χώρες της κρίσης σε βαθύτερη ύφεση και υπονομεύοντας την εμπιστοσύνη στην Ευρώπη!

«Ξέρουν από οικονομικά οι άνθρωποι;»

Το δημοσίευμα συνεχίζει την σκληρότατη κριτική στην τρόικα, υποστηρίζοντας ότι υπάρχουν πραγματικές αμφιβολίες ως προς το αν αυτό το «τρίο» έχει γνώση των οικονομικών πραγμάτων, καθώς στην περίπτωση της Ελλάδας σχεδόν ποτέ δεν επιβεβαιώθηκαν οι προβλέψεις του!

«Δεν πρόκειται για λεπτομέρειες αλλά για αποκλίσεις που ξεπερνούσαν το διπλάσιο και το τριπλάσιο, όπως για παράδειγμα, μετά το πρώτο πακέτο βοήθειας τον Μάιο του 2010, όταν προέβλεπαν ότι η ελληνική οικονομία θα παρουσιάσει το 2012 ανάπτυξη 3,2% και στην πραγματικότητα συρρικνώθηκε από τότε περισσότερο από 10%» αναφέρει η αυστριακή εφημερίδα, η οποία υποστηρίζει ότι το ίδιο λαθεμένες ήταν και οι διαγνώσεις της τρόικας για την ανεργία στην Ελλάδα.