«Μείζον πολιτικό ζήτημα» για την κυβέρνηση καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος αναφέρεται σε εμπλοκή συμβούλου του Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου στο σκάνδαλο στον Οίκο Ναύτου.

«Η εμπλοκή συμβούλου του Κ. Αρβανιτόπουλου σε κύκλωμα απάτης με θύμα τον Οίκο Ναύτου εγείρει για την κυβέρνηση μείζον πολιτικό ζήτημα» αναφέρει η ανακοίνωση της Κουμουνδούρου, κατηγορώντας τον υπουργό Παιδείας για «στάση απόλυτης σιωπής» σχετικά με την -αποσπασμένη στο υπουργείο Παιδείας- υπάλληλο του Οίκου Ναύτου που συνελήφθη .

Ο ΣΥΡΙΖΑ επιτίθεται στον κ. Αρβανιτόπουλο σημειώνοντας πως από την άλλη δεν διστάζει να στείλει τον εισαγγελέα στα πανεπιστήμια, ενώ αναφέρει ότι η κυβέρνηση έχει «αίσθηση» νομιμότητας που περιορίζεται στην υλοποίηση της ακραίας μνημονιακής πολιτικής.

Η απάντηση του υπουργείου Παιδείας

Για «συκοφαντία» κατηγόρησε το υπουργείο Παιδείας τον ΣΥΡΙΖΑ, απαντώντας ότι η εν λόγω υπάλληλος έχει απομακρυνθεί από το υπουργείο.

«Σχετικά με τη σύλληψη της υπαλλήλου του Οίκου του Ναύτου, σήμερα, 1η Νοεμβρίου, από την Ελληνική Αστυνομία, και η οποία ήταν αποσπασμένη στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, επισημαίνεται ότι διεκόπη άμεσα η απόσπασή της» αναφέρει η ανακοίνωση.

«Είναι προφανές πως για τον ΣΥΡΙΖΑ ισχύει το "μην αφήσεις ποτέ μια αλήθεια να σου χαλάσει μια όμορφη συκοφαντία"» καταλήγει το υπουργείο Παιδείας.