Δάσκαλε που δίδασκες…

Πόσες φορ��ς οι Βρυξέλλες δεν μας έχουν τραβήξει το αυτί για τη φοροδιαφυγή που συνεχίζει να «αλωνίζει» στη χώρα μας; Όπως φαίνεται, το… σπορ είναι δημοφιλές και στις τάξεις τους!

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος Εμπορίου Κάρελ ντε Χουχτ θα βρεθεί αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη αφού ο ίδιος και η σύζυγός τους κατηγορούνται ότι απέκρυψαν εισοδήματα 1,2 εκ. ευρώ!

Συγκεκριμένα, το θέμα αφορά μια υπόθεση του 2005 με τον ντε Χουχτ να αποκρύπτει το ποσό των 1,2 εκ. ευρώ που είχαν προέρθει από επαναπώληση των μετοχών του, γλιτώνοντας έτσι αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ από το φόρο που του αναλογούσε.

Μάλιστα, όπως αναφέρουν βελγικά μέσα, ο Ευρωπαίος Επίτροπος έχει προσπαθήσει μάταια επί χρόνια -προσφεύγοντας στη δικαιοσύνη- να εμποδίσει τις φορολογικές αρχές του Βελγίου να αποκτήσουν πρόσβαση στους τραπεζικούς του λογαριασμούς.

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος είχε ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με τις αρχές του Βελγίου για το θέμα, καθώς όμως δεν κατέληξαν σε διακανονισμό, ο ντε Χουχτ θα λογοδοτήσει στη δικαιοσύνη, αντιμετωπίζοντας μάλιστα πρόστιμο ύψους 900.000 ευρώ!

Πάντως, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο ντε Χουχτ απασχολεί αρνητικά τα βελγικά και ευρωπαϊκά ΜΜΕ. Το 2008 είχε κατηγορηθεί ότι επωφελήθηκε απόρρητων πληροφοριών όταν πούλησε τις μετοχές της τραπεζοασφαλιστικές εταιρείας Fortis, λίγο πριν αυτή καταρρεύσει…