«Είναι λάθος η απόφαση του κ. Τσίπρα και ήδη αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι στο δελτίο του STAR είναι πρώτο θέμα η πρόταση μομφής και όχι συνεβήκαν στην ΕΡΤ τα ξημερώματα» υπογράμμισε ο Νίκος Χατζηνικολάου στο σχόλιο του στο κεντρικό δελτίο του STAR.

«Ήδη, δηλαδή, το γεγονός ότι μετατόπισε το κέντρο της συζήτησης από την εισβολή των ΜΑΤ στο αν η κίνησή του είναι ορθή ή όχι, είναι επικοινωνιακό λάθος και μάλιστα σημαντικό» εξήγησε ο εκδότης της Real News και πρόσθεσε: «Το δεύτερο λάθος είναι το κοινοβουλευτικό. Ο κ. Τσίπρας πήρε τις χειροπέδες με τις οποίες έκλεισε κάποιος επικεφαλής των ΜΑΤ -που θέλει προφανώς στο μέλλον να γίνει σκηνοθέτης- την κεντρική πόρτα της ΕΡΤ και έδεσε κοινοβουλευτικά τα χέρια του για έξι μήνες, αφού δεν θα μπορεί να ασκήσει άλλη πρόταση μομφής».

«Επί της ουσίας, αν δηλαδή θα έχει πολιτικό αποτέλεσμα η πρόταση μομφής, θα το κρίνουμε την Κυριακή το βράδυ μετά την ψηφοφορία. Όχι μόνο με βάση το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας αλλά και με βάση τις εντυπώσεις που θα έχουν δημιουργηθεί στον ελληνικό λαό κατά τις 3 ημέρες της συζήτησης στη Βουλή» τόνισε ο κ. Χατζηνικολάου.

Τέλος, ο εκδότης της Real News εκτίμησε ότι θα κριθεί η ουσία αυτής της πρότασης και από το βαθμό συσπείρωσης γύρω απ�� το ΣΥΡΙΖΑ της υπόλοιπης αντιπολίτευσης: «Θα παίξει λόγο πχ. τι στάση θα κρατήσει η ΔΗΜΑΡ. Οι πρώτες πληροφορίες λένε πως οι πρώτες σκέψεις στη ΔΗΜΑΡ είναι να ακολουθήσει μια επαμφοτερίζουσα στάση, δηλαδή να μην υποστηρίξει την πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και ούτε την κυβέρνηση, διαλέγοντας λευκό ή αποχή».