Δικογραφία εις βάρος του υπουργού Ναυτιλίας Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη διαβιβάσθηκε στη Βουλή από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, προκειμένου να αποφασισθεί ή όχι η άρση της ασυλίας τους.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο κ. Βαρβιτσιώτης εμπλέκεται σε κακουργηματική απιστία το διάστημα που διετέλεσε δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Γλυφάδας (2011-2012). Έχει επίσης σχηματισθεί δικογραφία, η οποία διαβιβάσθηκε στην εισαγγελία Πρωτοδικών, για ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος, σε βάρος και των 27 δημοτικών μελών του δημοτικού συμβουλίου Γλυφάδας την ίδια περίοδο, που επέφερε σύμφωνα με το κατηγορητήριο ζημία 2,8 εκατ. ευρώ στον Δήμο.

Είχε προηγηθεί μήνυση πολίτη με την οποία ζητούσε την άσκηση ποινικής δίωξης γ��α απιστία σε βαθμό κακουργήματος και για τα 27 μέλη του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Γλυφάδας, όπως επίσης και για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας στους τέσσερις συνιδιοκτήτες των δύο ακινήτων.

Η υπόθεση αφορά την αγορά δυο ακινήτων προκειμένου να μετατραπούν σε κοινόχρηστο χώρο (πλατεία και παιδική χαρά), των οποίων η απαλλοτρίωση ακυρώθηκε με δικαστική απόφαση, επειδή πέρασε μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς να ακυρωθεί.

Το δημοτικό συμβούλιο στη συνέχεια αγόρασε τα δύο ακίνητα, αλλά σύμφωνα με τη μήνυση επιβαρύνθηκε με 2,8 εκ. ευρώ επιπλέον.