Ορθάνοικτο αφήνει το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων το ΔΝΤ, όπως προκύπτει από δηλώσεις του εκπροσώπου του Ταμείου Τζέρι Ράις από την Ουάσινγκτον.

«Αυτή την περίοδο η αποστολή αξιολογεί τα στοιχεία για τον προϋπολογισμό του 2014 και θα πρέπει να δούμε τι μέτρα θα απαιτηθούν για να φθάσουμε στον στόχο» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ράις, επαναλαμβάνοντας ότι οι συζητήσεις αφορούν τον προϋπολογισμό του 2014.

Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ ρωτήθηκε και για το θέμα με τις δηλώσεις Τόμσεν περί μέτρων που θα αναγκαστούμε να πάρουμε και το σάλο που προκάλεσαν, ωστόσο δεν θέλησε να πάρει θέση ή να σχολιάσει οποιαδήποτε πληροφορία.

Ο Ράις αρνήθηκε να απαντήσει και σε ερώτηση σχετικά με το ότι ορισμένοι Έλληνες βουλευτές κρίνουν ότι πρέπει να θεωρηθεί ανεπιθύμητο πρόσωπο στην Ελλάδα ο Τόμσεν, ενώ «ουδέν σχόλιο» ήταν η απάντησή του για το αν τίθεται θέμα ασφαλείας του εκπροσώπου του ΔΝΤ στην τρόικα μετά το περιστατικό κατά την έξοδό του από το υπουργείο Οικονομικών.

Ερωτηθείς για το αν η πολιτική αστάθεια και η πολιτική βία στην Ελλάδα οφείλονται στις πολιτικές λιτότητας, ο Τζέρι Ράις υποστήριξε ότι στόχος του Ταμείου είναι η μακροοικονομ��κή και χρηματοοικονομική σταθερότητα και προς αυτή την κατεύθυνση κινείται η παροχή βοήθειας.

Τέλος, ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ χαιρέτισε τη νέα μείωση του επιτοκίου της ΕΚΤ σε νέο ιστορικό χαμηλό, εκτιμώντας ότι θα βοηθήσει την ανάκαμψη της ευρωζώνης.