Τετ-α- τετ με τις ανακρίτριες Ιωάννα Κλάπα και Μαρία Δημητροπούλου, οι οποίες διενεργούν την έρευνα για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, θα βρεθούν στο τέλος του μηνός τρεις νέοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, τα ονόματα των οποίων δεν είχαν συμπεριληφθεί στον αρχικό κατάλογο των κατηγορουμένων για εγκληματική οργάνωση.

Πρόκειται για τους βουλευτές Γιώργο Γερμενή, Παναγιώτη Ηλιόπουλο και Στάθη Μπούκουρα για τους οποίους ήρθη η ασυλία ύστερα από σχετικό αίτημα των ανακριτών Σπύρου Γεωργουλέα και Χρήστου Παπακώστα για το κακούργημα της διεύθυνσης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση.

Οι νέοι κατηγορούμενοι, όταν περάσουν για πρώτη φορά το κατώφλι των ανακριτριών, αναμένεται να ζητήσουν προθεσμία για να προετοιμάσουν την υπεράσπισή τους.

Από την πλευρά τους, οι δύο εφέτες-ειδικές ανακρίτριες συνεχίζουν με γοργούς ρυθμούς την εξέταση μαρτύρων. Παράλληλα, έχουν ζητήσει προκειμένου να συνενωθούν και τρεις βασικές δικογραφίες που χειρίζονταν ανακριτές στον Πειραιά. Αυτές δεν είναι άλλες από την υπόθεση για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, την επίθεση κατά αφισοκολλητών μελών του ΠΑΜΕ στο Πέραμα και την επίθεση σε βάρος Αιγύπτιων ψαράδων στην Ιχθυόσκαλα.

Τέλος, ανάλογα με τα ευρήματα και την αποτίμηση των στοιχείων που συγκεντρώνουν, οι ανακριτές αναμένεται να διευρύνουν ακόμα περισσότερο τον κύκλο των κατηγορουμένων. Προκειμένου μάλιστα η ανακριτική διαδικασία να έχει ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό, την επόμενη Πέμπτη θα συγκληθεί εκ νέου η Ολομέλεια του Εφετείου για να οριστεί και τρίτος εφέτης-ειδικός ανακριτής, ο οποίος θα συνδράμει το έργο των συναδέλφων του.