Σαφείς αποστάσεις από την κυβερνητική πολιτική, χρησιμοποιώντας μάλιστα σκληρές εκφράσεις, κρατά ο Βύρων Πολύδωρας.

Ο βουλευτής της ΝΔ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι δεν διαπραγματεύεται αλλά ότι «σύρεται πίσω από ένα άθλιο, ανυπόγραφο και εκβιαστικό κείμενο, πρωτοφανές στα νομικά χρονικά, το διαβόητο Μνημόνιο της 3ης Μαΐου 2010».

Ο κ. Πολύδωρας υποστηρίζει ότι «ο λαός όλος είναι “υπό διωγμόν”» και εξαπολύσει βέλη κατά της κυβέρνησης: «Τι θέλουν; Να φροντίζουν και να δείχνουν αξιόπιστοι και υπεύθυνοι για τα “τοκάκια” των δανειστών; Έτσι ορίζουν την κυβερνητική τους ευθύνη; Και ο λαός να πεθαίνει;».

Όπως ξεκαθαρίζει ο ίδιος, στέλνοντας μήνυμα στον Αντώνη Σαμαρά, «δεν είμαι δεδομένος για τίποτα, ούτε για μεσοπρόθεσμα ούτε για μακροπρόθεσμα δεσμά δουλείας».

Όσον αφορά ένα ενδεχόμενο διαγραφής του, ξεκαθαρίζει ότι ούτε τον απασχολεί ούτε το θεωρεί πιθανό: «Δεν με απασχολεί. Ούτε την έχω σαν κριτήριο αυτολογοκρισίας ή αυτοφοβίας. Ίσως και να με λύτρωνε. Αλλά πάλι, ποιος ή ποιοι θα με διέγραφαν; Και από πού; Για σκεφθείτε το».

Τέλος, ο κ. Πολύδωρας εξαπολύει επίθεση και σε συνεργάτες του πρωθυπουργού: «Ας φροντίσουν να με μάθουν λιγάκι ��ι “τυφλοπόντικες” των σχετικών blogs που με απειλούν ότι κάνω “φάουλ” και ότι “θα είχε κοπεί το κεφάλι του Σαμουράι” αν δεν ήταν το τροϊκανικό θρίλερ εν εξελίξει” κλπ. Όχι γι’ άλλο λόγο αλλά για να μην αυτογελοιοποιούνται σαν είναι “μπράβοι της νύχτας”. Ενώ είναι απλώς πρωθυπουργικοί φίλοι, καθ’ α έχουν δηλώσει».