Αυτό που ξεκίνησε ως… μπαϊράκι, κοντεύει σε εξελιχθεί σε θύελλα στο ΠΑΣΟΚ, που δεν προλαβαίνει να κλείνει διαρροές σχετικά με τον ενιαίο φόρο ακινήτων.

Μετά το αδιέξοδο στη συνάντηση βουλευτών της Χαριλάου Τρικούπη με τον Γιάννη Στουρνάρα, δύο βουλευτές και πρώην υπουργοί του ΠΑΣΟΚ σπεύδουν να πάρουν θέση κατά του ενιαίου φόρου ακινήτων!

Μιλώντας στον Βήμα FM, o Φίλιππος Σαχινίδης αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο να διατηρηθεί ως έχει η είσπραξη του έκτακτου τέλους από τη ΔΕΗ καθώς και ο ΦΑΠ.

«Είναι κάτι που μπορεί να δώσει μια απάντηση στους προβληματισμούς που κατέθεσε η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ και είμαστε ούτως ή άλλως ανοικτοί σε μια συζήτηση, από τη στιγμή που για να έλθει κάποιο νομοσχέδιο προς συζήτηση θα πρέπει να εξασφαλίσει τη συναίνεση και των δύο κομμάτων που είναι στην κυβέ��νηση» τόνισε χαρακτηριστικά ο πρώην υπουργός.

Ο ίδιος, μάλιστα, έκανε λόγο και για δυσκολία συνεννόησης της κυβέρνησης, εξηγώντας ωστόσο ότι «δεν πρέπει να μας οδηγήσει στο συμπέρασμα ότι είμαστε σε απόλυτο αδιέξοδο».

Η Θεοδώρα Τζάκρη, από την άλλη, μιλώντας στο Πρωινό ΑΝΤ1 ξεκαθάρισε ότι δεν θα ψηφίσει τον ενιαίο φόρο ακινήτων ως έχει.

«Διαφωνώ με τον φόρο στην ακίνητη περιουσία, έτσι όπως υποβάλλεται. Επί της αρχής» τόνισε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, προσθέτοντας ότι χωρίς αφορολόγητα όρια δεν θα τον ψηφίσει: «Αν δεν αλλάξει δεν θα τον ψηφίσω. Χωρίς αφορολόγητο όρια; Ο άνεργος στην Πέλλα και το Περιστέρι να χάνει το σπίτι του;».