​Μετά τις αντιδράσεις για το νέο ενιαίο φόρο ακινήτων, «αντάρτικο» δημιουργείται και για το πετρέλαιο θέρμανσης ! Οκτώ γαλάζιοι βουλευτές με επιστολή τους προς το υπουργείο Οικονομικών κάνουν λόγο «για καταβαράθρωση της αγοράς καυσίμων και παταγώδη αποτυχία του συστήματος των επιδομάτων θέρμανσης».

Οι οκτώ βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας με πρώτο υπογράφοντα τον βουλευτή Πέλλας Γ. Καρασμάνη, καλούν τον υπουργό Οικονομικών Γ.Στουρνάρα να διαπραγματευτεί με τους εκπροσώπους των δανειστών την επαναφορά της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης στα προ της εξίσωσης του ΕΦΚ επίπεδα.

«Είναι η τελευταία ευκαιρία να πείσουμε τους δανειστές μας για το αυτονόητο: Ότι καταργώντας το χρεωκοπημένο σύστημα επιδομάτων που μας επέβαλαν και επαναφέροντας την τιμή του πετρελαίου θέρμανσης στα προ της εξίσωσης του φόρου επίπεδα και όλα τα νοικοκυριά θα ζεσταθούν και η αγορά καυσίμων θα ανακάμψει θεαματικά και τα δημόσια έσοδα θα αυξηθούν εντυπωσιακά» επισημαίνουν οι βουλευτές στην επιστολή τους.

Oι οκτώ βουλευτές τονίζουν επίσης ότι «σε αυτόν τον ελάχιστο χρόνο που έχει απομείνει, οι δανειστές μας θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν επιτέλους, ότι η πολιτική που μας επέβαλαν για το πετρέλαιο θέρμανσης, έχει καταβαραθρώσει την αγορ�� καυσίμων, όπως επίσης και τα προσδοκώμενα δημόσια έσοδα από τον ειδικό φόρο κατανάλωσης».

Επισημαίνουν, τέλος, πως «η συντριπτική πλειοψηφία των νοικοκυριών, έχει περιέλθει σε πλήρη αδυναμία αγοράς πετρελαίου «αν και από μέρα σε μέρα ενσκήπτει ο χειμώνας», συμπληρώνοντας ότι η αποτυχία της υιοθέτησης του επιδόματος θέρμανσης αποδεικνύεται από το γεγονός ότι ελάχιστα νοικοκυριά έχουν υποβάλει τη σχετική αίτηση.

Εκτός από τον κ.Καρασμάνη, την επιστολή υπογράφουν οι βουλευτές: Γ. Ορφανός, Α. Δερμεντζόπουλος, Δ. Κυριαζίδης, Γ. Κωνσταντόπουλος, Κ. Τσιάρας, Τ. Κοψαχείλης, Θ. Λεονταρίδης.