Η απόφαση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά μετά από συνεννόηση με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης κ. Βαγγέλη Βενιζέλο για επέμβαση των ΜΑΤ στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής για την λήξη της κατάληψης της ΕΡΤ από τους εργαζομένους άναψε τα αίματα στην βουλή.

Από τη μία ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκη υπερασπιζόταν την πολιτική της Κυβέρνησης και από την άλλη οι βουλευτές της αντιπολίτευσης φώναζαν φανερά εκνευρισμένοι με την εκκένωση της ΕΡΤ.

Η κόντρα ξεκίνησε από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ν,Βούτση, ο οποίος χαρακτήρισε την επέμβαση στο κτίριο της ΕΡΤ «έκνομη πράξη πολιτικής αποσταθεροποίησης», κάνοντας λόγο «για μία ακόμη χάντρα παράνομης διαδικασίας μετά το μαύρο που έπεσε στις οθόνες την 11η Ιουνίου».

Ο κ. Βούτσης κατήγγειλε επίσης την απαγόρευση σε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να μεταβούν και να εισέλθουν στο ραδιομέγαρο, τονίζοντας πως «έκτακτα μέτρα περιστολής της δημοκρατίας δεν θα περάσουν» και κάλεσε την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της.

«Η Δημοκρατία μας θα έχει αναβαθμιστεί όταν η εφαρμογή του νόμου δεν είναι πλέον είδηση» απάντησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σημειώνοντας πως αυτό που έγινε σήμερα θα «έπρεπε ενδεχομένως να είχε γίνει νωρίτερα».

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Ν.Δ. Μάκης Βορίδης, ο οποίος απαντώντας στην καταγγελία Βούτση για την απαγόρευση κυκλοφορίας στο σημείο βουλευτών, δήλωσε ότι «οι βουλευτές δεν είναι υπεράνω του νόμου», ενώ τόνισε πως «την αρμοδιότητα για την τήρηση της δημόσιας τάξης την έχουν τα αρμόδια αστυνομικά όργανα και όχι οι βουλευτές που οφείλουν», όπως είπε, «να υπακούν στην τήρηση της δημόσιας τάξης».

«Σήμερα η κυβέρνηση ξαναδίνει το κτίριο εκεί που ανήκει. Στους πολίτες και όχι στους 12 που ήταν μέσα στο κτίριο» είπε από την πλευρά του ο Πάρης Κουκουλόπουλος του ΠΑΣΟΚ, προκαλώντας την αντίδραση του βουλευτού των ΑΝΕΛ Β.Καπερνάρου, ο οποίος κάλεσε τους κυβερνητικούς βουλευτές να μη μιλάνε για νομιμότητα «γιατί εσείς ξεφτιλίσατε τη νομιμότητα» ανέφερε.

«Κάπως έτσι μπήκε και το τανκ στο Πολυτεχνείο, ξαφνικά. Κάπως έτσι μπήκαν και τα ΜΑΤ» τόνισε ο βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ.

Για «επικοινωνιακό σόου της χούντας Σαμαρά - Βενιζέλου που προετοιμάζουν νέα μέτρα», μίλησε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Αρτέμης Ματθαιόπουλος.

Σε πιο ήπιους τόνους η παρέμβαση της ΔΗΜΑΡ δια στόματος Ν.Τσούκαλη, ο οποίος είπε πως «αυτό που έγινε σήμερα ήταν το χρονικό μιας προαναγγελθείσας εξέλιξης, ήταν κάτι το αναμενόμενο» και ευχήθηκε «να είναι το τελευταίο λάθος μιας αλυσίδας λαθών» που ξεκίνησε τον Ιούνιο με το «μαύρο» στην οθόνη της ΕΡΤ, όπως είπε.

Από το ΚΚΕ, παρενέβη ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Νίκος Καραθανασόπουλος σημειώνοντας ότι «η σημερινή αστυνομική επιχείρηση αποτελεί και την κλιμάκωση της βάρβαρης αντιλαϊκή πολιτικής της κυβέρνησης και η αστυνομική βία είναι το βασικό εργαλεία για την υλοποίηση αυτή της βάρβαρης πολιτικής».