Χάνουμε λεφτά από τα κοινοτικά κονδύλια, χάνουμε ευκαιρίες που δίδονται στη χώρα και μετά ... μας φταίνε οι άλλοι! Η Σχολή για την επιμόρφωση νέων στον χώρο των τουριστικών επαγγελμάτων που ετοιμάζεται να ανοίξει στην Κρήτη με ευρωπαϊκά λεφτά και ευθύνη της Γερμανικής πλευράς που πήρε το πρόγραμμα μπορεί και να μην λειτουργήσει τελικά αφού ενδιαφέρον έχουν εκδηλώσει...16 άτομα!!!!

Παρά τα μεγάλα λόγια, παρά τις επισκέψεις και τις επαφές με το Φούχτελ, ουδείς έχει ενδιαφερθεί για τη λειτουργία της τουριστικής σχολής στην οποία νέοι Κρητικοί μπορούν να φοιτήσουν για τρία χρόνια εντελώς δωρεάν και μάλιστα με ισχυρές προοπτικές, να κάνουν εξάμηνη πρακτική, να μάθουν ξένες γλώσσες και να βρουν δουλειά εδώ και στο εξωτερικό! Ναι, αυτή η Σχολή που ξεκινά τη λειτουργία της στις ... 18 Νοεμβρίου έχει προσελκύσει μόλις...16 νέους από όλη την Κρήτη!!!!

«Έχουν στα τρία χρόνια όχι μόνο μια πλήρη εκπαίδευση, αλλά και απόλυτη αναγνώριση. Είναι μια Σχολή που θα είναι πιστοποιημένη» λέει σύμφωνα με το Cretalive.gr, η κ.Σταματίνα Τσιότσιου που ήρθε στο Ηράκλειο για να οργανώσει τη λειτουργία της Σχολής, εκφράζοντας παράλληλα το παράπονο της για την μικρή ανταπόκριση του κόσμου!

«Δεν μπορώ να ξέρω τι συμβαίνει. Δεν το ξέρει ο κόσμος; Δεν το γνωρίζουν οι νέοι άνθρωποι; Πιθανώς! Γιατί δεν μπορώ να πιστέψω ότι με τέτοια ανεργία και τέτοια κρίση που έχουμε στην Ελλάδα δε θέλουν οι νέοι άνθρωποι να έρθουν και να φοιτήσουν δωρεάν σε μια σχολή που τους ανοίγει πόρτες» πρόσθεσε η κ. Τσιότ��ιου

Μήπως το όριο ηλικίας από 18-20 ετών είναι... στενό και περιορίζει πολλούς;

Σύμφωνα με την κ.Τσιότσιου, αυτό «είναι ένα θέμα το οποίο ομολογώ ότι μας απασχολεί».

«Οι αντίστοιχες σχολές στη Γερμανία πχ έχουν όριο ηλικίας τα 27 έτη. Εδώ η ελληνική πλευρά ήταν αυτή που επέλεξε να περιορίσει το όριο θεωρώντας ότι πρέπει να απευθυνθεί σε εκείνους τους νέους που δεν έχουν Κάποιο πτυχίο, ένα ‘χαρτί. Ωστόσο, Κάνουμε προσπάθεια αυτές τις μέρες να αλλάξουμε τα όρια για να μπορέσουν να έρθουν κι άλλοι νέοι. Δεν πρέπει να χαθεί η Σχολή για την Κρήτη» πρόσθεσε η ίδια.

Έτσι αν και βάσει προγράμματος η Σχολή ξεκινάει στις 18 Νοεμβρίου, τελικά αυτό δεν θα συμβεί, λόγω τ��υ περιορισμένου αριθμού των φοιτητών εξηγεί η κ.Τσιότσιου

«Η Σχολή μπορεί να "απορροφήσει" πολλούς νέους και γι αυτό λέει ότι μπορεί μέχρι αρχές Δεκεμβρίου να δοθεί μια... ελληνική παράταση και να γίνονται δεκτοί φοιτητές» πρόσθεσε η υπεύθυνη της σχολής, κάνοντας παράλληλα λόγο για « πολιτικό θέμα»

«Η κακή οργάνωση και η προχειρότητα που μας χαρακτηρίζει μπορεί να γίνει η αιτία να χαθεί αυτή η Σχολή από την Κρήτη κι άλλες πόλεις καραδοκούν...» καταλήγει η κ.Τσιότσιου.

Αν λοιπόν είσαι γύρω στα 18 και θέλεις να σπουδάσεις αλλά δεν μπορείς, άρπαξε την ευκαιρία όσο είναι νωρίς. Στείλε το βιογραφικό σου και μια αίτηση στο μειλ education@mail.ahk-germany.de. Επίσης, μπορείς να δεις στοιχεία στην σελίδα www.grienchenland.ahk.de