Η εκκένωση της ΕΡΤ σήμερα τα ξημερώματα με την επέμβαση των ΜΑΤ στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής, έγινε με απόφαση του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά έπειτα από συνεννόηση με τον Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Ευάγγελο Βενιζέλο.

071113090123_3602.jpg
Σύμφωνα με πληροφορίες, το επιχειρησιακό κομμάτι της εκκένωσης ανέλαβε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας σε συνεννόηση με τις εισαγγελικές αρχές.

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν πως η κατάληψη που βρισκόταν σε εξέλιξη από τις 11 Ιουνίου, οπότε και αποφασίστηκε το λουκέτο στην ΕΡΤ, ήταν παράνομη και ζημιογόνα για το ελληνικό δημόσιο.

Σίμος Κεδίκογλου: Έπρεπε να τερματιστεί μια παράνομη κατάληψη

«Η επέμβαση της Αστυνομίας έγινε για την εφαρμογή του νόμου και την αποκατάσταση της ομαλότητας», δήλωσε στο STAR και την εκπομπή Live U ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου σχετικά με την αστυνομική επιχείρηση εκκένωσης των εγκαταστάσεων της ΕΡΤ.

«Έπρεπε να τερματιστεί μία παράνομη κατάληψη και αυτό έγινε με τον καλύτερο τρόπο με τη μεγαλύτερη δυνατή προσοχή, παρουσία εισαγγελέα», τόνισε ο κ. Κεδίκογλου, ο οποίος πρόσθεσε πως «υπήρχαν πολλά προβλήματα» και πως «αποτέλεσμα της κατάληψης ήταν η καθημερινή ζημιά του Ελληνικού Δημ��σίου».

Ερωτώμενος για τις δηλώσεις του υφυπουργού Δημόσιας Τηλεόρασης Π.Καψή περί άγνοιας για την επέμβαση των ΜΑΤ, ο κ.Κεδίκογλου τόνισε πως δεν μπορεί να μιλήσει για τον κ.Καψή, επιβεβαιώνοντας πως ο πρωθυπουργός και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ήταν ενήμεροι για το γεγονός .

Αναφερόμενος στο μέλλον της ΕΡΤ, τόνισε πως ιδιοκτήτης της είναι πλέον το υπουργείο Οικονομικών ενώ διαχειριστής της είναι η Δημόσια Τηλεόραση

«Φαντάζομαι ότι θα πάνε ειδικοί της ΔΤ με εκπροσώπηση του ΥΠΟΙΚ για να γίνει παράδοση , παραλαβή» πρόσθεσε

ΒΙΝΤΕΟ STAR