Η απόφαση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά μετά από συνεννόηση με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης κ. Βαγγέλη Βενιζέλο για επέμβαση των ΜΑΤ στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής για την λήξη της κατάληψης της ΕΡΤ από τους εργαζομένους, προκάλεσε την έντονη αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ ζήτησαν να επιτραπεί η είσοδος των βουλευτών στον χώρο του ραδιομεγάρου όπου βρίσκονται οι αστυνομικές δυνάμεις και γίνεται η καταγραφή του υλικού. Έξω από το ραδιομέγαρο βρίσκονται οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κ.κ.. Νάντια Βαλαβάνη, Νίκος Βούτσης, Δημήτρης Στρ��τούλης, Ζωή Κωνσταντοπούλου, Χρήστος Κ��ραγιαννίδης, και από το ΚΚΕ οι κ.κ. Δήμητρα Μανωλάκου και Σπύρος Χαλβατζής, οι οποίοι ζήτησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό και να μπουν στο Ραδιομεγάρο.

Βούτσης: Σκηνές ελλεινού κάλλους

«Γίνονται σκηνές απείρου και… ελεεινού κάλλους» τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Βούτσης, ο οποίος χαρακτήρισε «ντροπή» τις τελευταίες εξελίξεις και σημείωσε ότι θα «συνεχίσουν τον αγώνα».

Στρατούλης: Η τρόικα θέλει νέο αίμα από τον ελληνικό λαό

«Προσπαθούμε από το πρωί να δούμε ποιος είναι υπεύθυνος της επιχείρησης», δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Στρατούλης, μιλώντας στην πρωινή τηλεοπτική εκπομπή του MEGA, σχολιάζοντας το συμβάν.

«Ο κ. Καψής μας είπε που είναι αρμόδιος υπουργός πως δεν ξέρει τίποτα, ο κ. Δένδιας κρύβεται, ο αρμόδιος Εισαγγελέας που είναι εδώ, λέει εγώ δεν ξέρω τίποτα», αποκάλυψε ο κ. Στρατούλης, υπογραμμίζοντας ότι κανείς δεν μπορεί να βάλει σε δημόσια περιουσία κάγκελα μπροστά από εκλεγμένους βουλευτές.

«Η πολιτική ευθύνη για ότι συμβαίνει σήμερα και για πράξεις και ενέργειες οι οποίες παραβιάζουν τη δημοκρατία και το σύνταγμα και τους νόμους της χώρας, η αποκλειστική ευθύνη είναι στον κ. Δένδια, που διέταξε την επιχείρηση, σε ολόκληρη την κυβέρνηση και προσωπικά στον Πρωθυπουργό. Μάλιστα, όταν κάνουν τέτοιες αυταρχικές, κατασταλτικές ενέργειες, με παρούσα την τρόικα στη χώρα μας, η οποία ζητάει νέες περικοπές μισθών, συντάξεων, νέους φόρους, νέο αίμα από τον ελληνικό λαό, είναι σαν να δείχνουν ότι είναι καλοί μαθητές απέναντι στην τρόικα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Στρατούλης.

«Η κυβέρνηση έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο παραλογισμού που κάνει πραξικόπημα εναντίον του εαυτού της, εναντίον της νομιμότητας. Κάποιοι θα ντρέπονται εσαεί και θα λογοδοτούν στις επόμενες γενιές», τόνισε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωή Κωνσταντοπούλου, σε δηλώσεις της έξω από το ραδιομέγαρο της ΕΡΤ.

Το ΚΚΕ καταγγέλλει την κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ για την εισβολή στο Ραδιομέγαρο

Το ΚΚΕ καταγγ��λλει την κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ για την εισβολή των ΜΑΤ στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, τις προσαγωγές συνδικαλιστών και τη χρήση χημικών στους εργαζόμενους της ΕΡΤ και σε άλλους εργαζόμενους που συμπαραστέκονταν έξω από το ραδιομέγαρο.

«Η εφαρμογή από την κυβέρνηση του δόγματος «νόμος και τάξη» αποδεικνύει ότι η αντεργατική αντιλαϊκή πολιτική πάει χέρι - χέρι με την ένταση του αυταρχισμού και της καταστολής. Η απάντηση είναι ο ενιαίος αγώνας όλων των εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα για την ανατροπή συνολικά της αντιλαϊκής πολιτικής, ιδιαίτερα σήμερα που το δρόμο της ΕΡΤ παίρνουν και άλλοι δημόσιοι οργανισμοί, όπως οι αμυντικές βιομηχανίες με μαζικές απολύσεις εργαζομένων», αναφέρει στην ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

Π.Καμμένος: Προπαγάνδα της τρόικας

Η επέμβαση στην ΕΡΤ εξόργισε όπως φάνηκε και τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ο οποίος μέσω twitter έγραψε “Οι δυνάμεις κατοχής κατέλαβαν τo ραδιομέγαρο. Ότι μεταδίδεται από εδώ και πέρα είναι προπαγάνδα της Τρόικας μην τους πιστεύετε”.