Ρεπορτάζ Π. Μποτσαράκος


Στοίχημα ότι δεν θα υπάρξει συμφωνία με την τρόικα για το δημοσιονομικό κενό και για τα απαιτούμενα μέτρα για το 2014 βάζουν καλά ενημερωμένες πηγές για την πορεία της διαπραγμάτευσης της κυθβέρνησης με την τρόικα.

"Για μια συμφωνία που δεν μπορούμε να κάνουμε" μιλούν στο star κυβερνητικές πηγές, εννοώντας τα μέτρα που ζητά η τρόικα και συμπληρώνουν πως "θα επιδιώξουμε να αλλάξουμε τις συνθήκες."

Η απόφαση του Α. Σαμαρά σε συμφωνία με τον Β. Βενιζέλο είναι "να μην κάνει πίσω η κυβέρνηση."

¨Οπως εξηγούν κυβερνητικές οπηγές "δεν υπάρχει βιασύνη για να κλείσει μια συμφωνία όπως θα ήθελε η τρόικα δηλαδή, γιατί σε αντίοθεση με άλλες διαβουλεύσεις στο παρελθόν, τώρα δεν έχουμε χρηματοδοτικό πρόβλημα."

Στοπ Μέγαρο Μαξίμου θεωρούν ότι σε μεταγενλέστερο χρόνο τα δημοσιονομικά στοιχεία μπορεί να είναι ακόμη κλαλύτερα ενώ ταυτόχρονα θα έχει σχηματιστεί και κυβέρνηση στην γερμανία. Τότε προφανώς οι όροι της δθιαπραγμάτευσης θα είναι ευνοϊκότεροι για την ελληνική πλευρά ενώ η τρόικα θα λογοδοτεί στις ευρωπαϊκές κυβέρνησεις στις οποίες πλέον θα συμπεριλαμβάνεται και η γερμανική.

Ούτε καν για τα Αμυντικά Συστήματα δεν αναμένεται συμφωνία σε αυτή την επίσκεψη αφού υπάρχει χρόνος ως τον Δεκέμβριο που η ελληνική πλευρά θα πρέπει να έχει λύσει το ζήτημα. Κατα συνέππεια θα πρέπει να αναμένουμε ολοκλήρωση των επαφών ως το τέλος της εβδομάδας ή το πολύ τις αρχές της επόμενης , αναχώρηση της τρόικας απο την Αθήνα και νέες διαπραγματεύσεις τον Δεκέμβριο για το δημοσιονομικό και το χρηματοδοτικό κενό.