Το «τέλος χρόνου» στην διαπραγμάτευση με την τρόικα σχολίασε o γνωστός δημοσιογράφος και εκδότης της εφημερίδας Real News Νίκος Χατζηνικολάου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, με τη Μάρα Ζαχαρέα.

«Μέχρι την Παρασκευή θα συνεχισθεί αυτό, τότε θα καταλήξει η διαπραγμάτευση» ανέφερε ο Νίκος Χατζηνικολάου.

Ο κεντρικός σχολιαστής του δελτίου ειδήσεων του Star ανέφερε επίσης ότι υπάρχουν κόκκινες γραμμές για την κυβέρνηση, όπως π.χ. το θέμα της αμυντικής βιομηχανίας. «Η κυβέρνηση πιστεύει ότι πρέπει να υπάρξει τουλάχιστον μία αμυντική βιομηχανία, έστω και από συγχώνευση των τριών. Μία συγχώνευση βέβαια θα φέρει απολύσεις, θα φέρει πόνο...» επισήμανε για τις συνέπειες που θα έχει και αυτή η απόφαση.

Όσον αφορά το περιβόητο δημοσιονομικό κενό, ο εκδότης της Real Νews τόνισε ότι με βάση τις πληροφορίες που υπάρχουν η τρόικα επιμένει ότι το δημοσιονομικό κενό ανέρχεται στα δύο δισ. ευρώ, ενώ η κυβέρνηση επιμένει ότι σε καμία περίπτωση δεν ξεπερνά το ένα δισ. ευρώ. Όπως ��ρόσθεσε «ήδη ακούγονται στο παρασκήνιο προβλέψεις για συμβιβασμό στο 1,5 δισ. ευρώ».

Ο Νίκος Χατζηνικολάου κατέληξε στο σχόλιό του ότι εάν η διαπραγμάτευση είναι αποτελεσματική ή όχι θα το διαπιστώσουμε σύντομα, από τον προϋπολογισμό και από τις προβλέψεις που θα έχουν καταγραφεί σε αυτόν.

Ο κ. Χατζηνικολάου μίλησε και για «επικοινωνιακά κολπάκια από τα κόμματα» αναφερόμενος στη στάση της ΝΔ να αναδεικνύει ως ζήτημα την «αλλαγή απόψεων» - όπως υποστηρίζει η Συγγρού - του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ Α. Τσίπρα, με αφορμή την κατηγορηματική στάση του υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στην ευρωζώνη και τα όσα υποστήριξε ο τελευταίος στο Τέξας.