Πλήρης διάσταση απόψεων διαπιστώθηκε σήμερα και κατά την ενημέρωση των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ από τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα για τον ενιαίο φόρο ακινήτων, όπως είχε συμβεί σε γενικές γραμμές και κατά την ενημέρωση των «γαλάζιων» συναδέλφων τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ δεν συμφωνούν ούτε με τον «πυρήνα» του μέτρου ούτε με επιμέρους ρυθμίσεις του. Οι «πράσινοι βουλευτές» τάχθηκαν υπέρ ενός ενιαίου φόρο ακίνητης περιουσίας, αλλά με προοδευτικό συντελεστή και με την ύπ��ρξη παράλληλα αφορολόγητου ορίου, υπενθυμίζοντας ότι αυτό είχε συμφωνηθεί στο παρελθόν για τον συγκεκριμένο φόρο. Όπως υποστήριξαν, η πρόταση αυτή είναι εντός του δημοσιονομικού στόχου.

Δεν συμφώνησε όμως ο κ. Στουρνάρας, ο οποίος ήταν κατηγορηματικός ότι «δεν μπορεί να εφαρμοσθεί» η συγκεκριμένη πρόταση. Πάντως άφησε ανοιχτό παράθυρο για αλλαγές σε συγκεκριμένα σημεία, όπως για ευπαθείς ομάδες ή για ακίνητη περιουσία που δεν μπορεί να αξιοποιηθεί (π.χ. αρχαιολογικοί χώροι), ενώ οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ πρότειναν ελάφρυνση των συντελεστών και για τα ακίνητα που αποτελούν μέσα παραγωγής.